ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

150 Aniversario del Real Club de Regatas de Santander

  • Data d'emissió: 30/06/2020
  • Procediment d'impressió: Offset + lenticular en movimiento horizontal
  • Paper: Estucado, engomado
  • Mida del segell: 81,2 x 29,8 mm
  • Efectes en plec: 1 sello individual
  • Valor postal dels segells: 3,80 €
  • Tiratge: 140.000

Regatas Santander

150 ANIVERSARI DEL REIAL CLUB DE REGATES DE SANTANDER

Durant la segona meitat del segle XIX, els fills dels grans comerciants, de naviliers i consignataris van començar a reunir-se en tertúlies relacionades amb les excursions que feien a El Astillero i el riu Cubas.

Liderades per Martín Ruiz Marqués i formades per més de quaranta tertulians, el 28 de maig de 1870 van decidir fundar el Club de Regates de Santander.

El club va tenir la primera seu al número 11 del moll fins que es van traslladar a la seu actual, a la plaça de Pombo, a l’únic palau del segle XIX que hi ha al centre urbà, reconstruït el 1884 seguint el projecte de l’arquitecte Atilano Rodríguez i que constitueix una mostra singular del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

El 1893 es va organitzar la primera regata de vela a Espanya, que tenia com a premi el trofeu conegut com La Copuca, fins que el 1899 el balandre Lin es va poder quedar amb la copa, ja que l’havia guanyada tres vegades. Després d’això, el club posaria en joc un nou trofeu, la Copa Gallo, una copa de plata donada per Manuela Bustamante, vídua de Gallo. Aquesta vegada, la copa esmentada no l’obtindria en propietat cap embarcació, sense importar el nombre de victòries. El balandre Sidora III va ser el primer vencedor de la competició, que es va mantenir fins al 1917.

El 1927 el Reial Club de Regates es va escindir i es va crear el Reial Club Marítim de Santander, que tenia Alfons XIII com a president d’honor. Des d’aleshores, va ser aquest nou club qui va organitzar les regates i les activitats esportives.

Avui dia es dedica a celebrar activitats culturals i d’esbarjo per als socis, que poden gaudir de les seves instal·lacions, com la meravellosa biblioteca, l’hemeroteca o la sala d’exposicions.

El segell amb què Correos vol celebrar el 150 aniversari de la fundació del Club de Regates de Santander, presenta la imatge d’una embarcació de vela que, en moure el segell, gràcies a la seva impressió lenticular amb moviment, navega sobre el mar de Santander.

Comparteix-lo a les teves xarxes