ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Efemérides. 100 años del primer correo aéreo español

  • Data d'emissió: 30/06/2020
  • Procediment d'impressió: Offset + efecto levantado + troquelado + plegado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40 x 40 mm (cuadrado)
  • Efectes en plec: Sello individual
  • Valor postal dels segells: 2 €
  • Tiratge: 140.000

Primer correo aéreo español

EFEMÈRIDE. Centenari del correu aeri espanyol

Divendres Sant de 1920, u d’abril. Quatre avions correu sortien i arribaven de manera simultània a un aeròdrom d’Alacant. Formaven part de l’acte d’inauguració de la primera línia de correu aeri d’Espanya. Una línia que cobria la ruta Barcelona - Alacant - Màlaga, encara que tenia el punt de partida a Tolosa de Llenguadoc, on es trobava la seu de la companyia aèria Latécoère, que operava el vol.

Des de feia alguns anys, Latécoère pretenia  enllaçar França amb les seves colònies a l’Àfrica i el setembre de 1919 va aconseguir enllaçar Tolosa de Llenguadoc amb Casablanca, fent escales a Espanya. Davant d’aquestes circumstàncies, el govern espanyol va promulgar un Reial decret el 17 d’octubre de 1919 per establir el servei postal aeri a Espanya, dins de les coordenades i directrius que interessaven a la nació,  i va contractar de manera oficial amb Latécoère el transport per avió del correu dins d’Espanya.

Aquesta resolució culminava amb tota una sèrie de lleis i comissions de treball que prèviament havien provat d’introduir el correu per avió en el servei postal d’Espanya amb diverses mesures, com la formació de pilots dins del cos d’oficials de Correos, la creació d’un negociat especial per als “serveis aeris” o el “Projecte de bases per a la implantació del correu aeri a Espanya”.

La inauguració de la primera línia aèria de correu espanyol va impulsar el desenvolupament posterior del correu per avió a Espanya, de manera que al llarg dels anys es van establir noves línies postals entre Sevilla i Larache, Màlaga i Melilla, i Barcelona i Palma. A partir de llavors, es va exigir per reial decret que les companyies aèries fossin espanyoles.

El 1921 es va inaugurar el servei postal aeri entre Sevilla i Larache, capital del Protectorat Espanyol del Marroc, que duia a terme l’empresa espanyola CETA (Companyia Aèria de Trànsit Aeri), fundada per Jorge Loring.

L’emissió commemorativa d’aquest centenari s’ha fet amb la forma d’un encuny que simula un biplà, que en el seu vol va deixant caure la correspondència.

Comparteix-lo a les teves xarxes