Enviar online

Envía documentos dende calquera dispositivo e dende calquera lugar coa mesma validez legal.

Burofax

Enviar documentos de forma urxente e segura

Carta

Envía unha carta dixital, ordinaria ou certificada

Tarxeta Postal

Enviar postais dixitais a través da Internet

PREPARAR ENVÍOS

Imprime as túas etiquetas e paga os teus envíos antes de ir á túa oficina de Correos

Paq 48

Entrega en 24/48 horas, segundo orixe destino

Carta Certificada

Garante a recepción mediante sinatura

Notificacións administrativas

Servizo indicado para comunicacións legais

PODEMOS AXUDARTE

Emisións

Emisión

FAUNA ESPAÑOLA EN PELIGRO DE EXTINCIÓN

  • Data de emisión: 30/01/1997
  • Procedemento de Impresión: Huecograbado
  • Papel: Estucado, engomado, fosforescente
  • Tamaño do selo: 28,8 x 40,9 mm.(vertical)
  • Valor postal dos selos: 32 pesetas
  • Tiraxe: Ilimitada
  • Dentado: 13 3/4

10119971

La segunda emisión de la serie temática dedicada a nuestra fauna en peligro de extinción se dedica a la gineta. Mamífero vivérrido, cuyas características más definidas son: Cuerpo alargado, cola de gran longitud, pelaje largo (sobre todo en el espinazo) y manchas oscuras sobre tono más pálido en todo el cuerpo, excepto en la cola que forma anillos claros y oscuros. La gineta común vive en el centro y Noroeste de España. Existen otras especies: la genetta rhodánica que vive al norte de España y Portugal, y Sur de Francia: genetta hispánica, propia de Andalucía, cuyas manchas son más pequeñas; en Baleares podemos encontrar la genetta baleárica sin manchas definidas en las patas. Algunas especies más tienen su hábitat en el Oeste de Africa. Montes próximos a ríos, lagunas o valles húmedos, son los parajes preferidos de este animal protegido. Se alimenta de pequeñas aves y mamíferos y para viviende puede utiizar tanto los huecos de los árboles como madrigueras de conejos abandonadas.

Compárteo nas túas redes