ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EUROPA.- Gastronomía

  • Data d'emissió: 15/04/2005
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado engomado fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,53 €
  • Tiratge: 1.000.000
  • Dentat: 13 3/4

La sèrie Europa, que anualment emeten les administracions postals de PostEurop (Associació d’Operadors Postals Públics Europeus) amb un tema en comú, apareix dedicada aquest any a la gastronomia per tal de donar a conèixer la gran varietat de plats existents a les 43 administracions que formen part d’aquesta organització.

10420051

La riquesa gastronòmica del nostre país s’aprecia en la multitud de plats i especialitats que es poden degustar en els diferents llocs i racons de la nostra geografia. Així doncs, les sopes, verdures, arrossos o llegums adquireixen diferents textures i sabors segons el receptari de cada regió. Plats tradicionals com les mongetes estofades, les paelles, l’escudella, les caldeteres de marisc... competeixen per fer-se un lloc al costat de la rica varietat de peixos i de les sucoses carns de l’anomenada “nova cuina”, que fa les delícies de qualsevol aficionat a la bona taula. Aquesta diversitat gastronòmica és un dels atractius que, sense cap dubte, invita a conèixer les diferents regions i assaborir-ne les especialitats, que s’acompanyen amb els bons vins del país i la seva fina rebosteria de dolços i pastissos. El segell reprodueix una natura morta amb un suculent i exquisit plat de pernil, producte que els últims anys ha passat a ser un dels més apreciats de la nostra gastronomia al món sencer. L’elaboració d’un bon pernil requereix un procés en què les diverses etapes de salaó, curació, assecatge i envelliment li donaran l’aroma i el gust precís. La sèrie Europa es va emetre per primera vegada el 1956 pels sis països fundadors de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, però va ser quatre anys més tard, amb la creació de la CEPT (Conferència Europea de Correus i Telecomunicacions), quan va adquirir una veritable entitat amb l’emissió de segells que pretenien la difusió de la cultura i la història de l’antic continent. Durant més d’una dècada, la imatge que va aparèixer als segells va ser idèntica a tots els països, fins que el 1974 es va acordar substituir el disseny únic per un tema comú. A la dècada dels 90, i a causa de l’evolució dels serveis de correus i de telecomunicacions, es va fer necessària la separació dels dos sectors, i el 1993 la vella CEPT va donar pas a l’actual PostEurop, encarregada, entre d’altres aspectes, de promocionar la filatèlia i decidir la temàtica que apareixerà anualment a la sèrie Europa.

Comparteix-lo a les teves xarxes