ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Navidad 2005

  • Data d'emissió: 31/10/2005
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado engomado fosforescente
  • Mida del segell: 28.8 x 40.9 mm (verticales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,28 y 0,53 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos
  • Dentat: 13 3/4

L’emissió dedicada al Nadal 2005 consta de dos segells: un de tema clàssic, que reprodueix l’Adoració dels Reis de Francisco Ribalta, i un altre de contemporani que fa al•lusió als tres Reis d’Orient del pintor Pablo García López, conegut com a “Alexis”. En aquesta emissió nadalenca, com en les d’anys anteriors, s’ha tornat a imposar la tècnica pictòrica i com a motius i autors s’alternen artistes clàssics i actuals.

81020051

L’Adoració dels Reis del pintor Francisco Ribalta (Solsona, 1565 - València, 1628), es pot trobar i es conserva a la sagristia de la basílica menor de Sant Jaume Apòstol d’Algemesí i apareix reproduïda en el segell de 0,28 €. En primer pla, la imatge mostra la Mare de Déu amb el Nen sobre els seus genolls, que és adorat per un dels Reis, mentre els altres dos estan al costat de sant Josep, en un segon terme. Aquesta esplèndida obra, juntament amb una Adoració dels pastors, formava un conjunt de 19 pintures del retaule major de la basílica d’Algemesí. El retaule es va fer durant l’estada de Ribalta a la capital valenciana. L’Adoració dels Reis és un oli sobre llenç pintat cap al 1604, d’estil manierista i influència italiana. Ribalta, que es va iniciar en el manierisme, va optar per expressar la seva obra i evolucionar cap al naturalisme tenebrista del barroc.

81020052

L’altre segell de 0,53 €, recreat en una pintura de l’artista Pablo García López, que signa com a “Alexis”, presenta la imatge dels tres Reis d’Orient, que mostren els presents d’or, encens i mirra. Alexis, nascut el 1969 a Saragossa, es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis d’aquesta ciutat i pobla el seu univers de fantasia i imaginació, amb éssers irreals o personatges surrealistes els trets físics i anatòmics dels quals estan més a prop del que és primitiu i animal que del que és humà. Des que es va iniciar en la pintura, en la seva producció pictòrica ha alternat els paisatges i les figures, tot i que amb aquestes últimes ha obtingut més èxits, gràcies a la plasmació de la racionalitat i la irracionalitat de les seves “criatures”. Des de principis dels anys noranta fins avui ha fet diverses mostres individuals i col•lectives de la seva obra a diverses galeries.

Comparteix-lo a les teves xarxes