ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Lirio y Verderón común

  • Data d'emissió: 05/07/2006
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,41; 0,29 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores

Apareix la tercera emissió dels talonaris de la sèrie Flora i fauna, dedicats aquesta vegada al lliri i al verdum. Els segells reprodueixen la flor i l’ocell amb valors de 0,41 (el lliri) i 0,29 euros (el verdum).

10720061

El lliri és una planta herbàcia que pertany a la família de les iridàcies. Està formada per un conjunt de plantes amb òrgans de reserva a les seves arrels. Té fulles radicals, erectes, ensiformes, dures i embeinadores. La seva tija central és ramosa, fa cinc o sis decímetres d’alçada i té flors terminals grans, perfumades i bisexuals, de sis pètals, blaves o morades i, de vegades, blanques. Sorgeixen en forma d’inflorescències amb dues o tres flors per tija. Són els seus pètals, uns de corbats denominats “ales”, que estan recoberts d’una mena de vellut, i uns altres erectes anomenats “banderes”.

10720062

Els lliris més comuns són d’un color blau o malva intens amb una barba central groga. Floreixen a la primavera o a principis d’estiu. Tenen fruits capsulars amb moltes llavors i rizoma reptant i nuós. Tot i que es poden trobar d’una forma natural al nostre país, els lliris es cultiven des de l’antigor, ja que són una planta molt apreciada gràcies al seu valor ornamental i medicinal.

10720063

El verdum o Carduelos chloris és una au canora de l’ordre de les passeriformes. Aquest fringíl•lid és més o menys de la mida d’un pardal (fa entre 12 i 15 cm). El seu plomatge és verd i té taques grogoses a les rèmiges principals i a la base de la cua. Està present a tota la península Ibèrica, a algunes zones d’Europa, a Egipte i Israel. Sol fer el niu als arbres i als arbustos. Aquest fringíl•lid és tímid i cautelós amb tot el que li és estrany i desconegut. És un migrador parcial i a l’hora de desplaçar-se s’agrupa en petits estols.

10720064

Els segells d’aquesta emissió de Flora i fauna es presenten en talonaris de 100 segells autoadhesius, fets en òfset, i la seva tirada és il•limitada.

Comparteix-lo a les teves xarxes