ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

NAVIDAD 2006

  • Data d'emissió: 02/11/2006
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal) y 28,8 x 40,9 (vertical)
  • Efectes en plec: 20
  • Valor postal dels segells: 0,29 y 0,57 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores

L’emissió sobre el Nadal aporta dos nous segells autoadhesius al col•leccionisme filatèlic. Com en anteriors emissions, un està dedicat a la temàtica clàssica i reprodueix l’Adoració dels pastors de la catedral de Conca, mentre que l’altre, amb motiu modern, mostra una pintura titulada Entranyable Nadal, de l’artista contemporània Belén Elorrieta.

11120061

La catedral de Conca es va construir l’any 1183 per iniciativa de la reina Elionor d’Aquitània i Plantagenet, esposa d’Alfons VIII, i és l’exemple més primerenc del gòtic del nostre país. És única en el seu estil, ja que la seva construcció té influència normanda. És un edifici que s’ha anat fent amb el pas dels segles, ja que es va començar en el romànic i actualment fins i tot presenta elements abstractes en el seu conjunt. La seva planta és de creu llatina i, de l’edifici, destaquen tres parts fonamentals: la capçalera, en què trobem reminiscències romàniques, realitzada entre el 1183 i el 1207, que abraça la capella major amb la nau del creuer inclosa; el cos, que presenta un gòtic més depurat, acabat cap a mitjan segle XII; i el deambulatori, de gran bellesa i sumptuositat, realitzat durant la segona meitat del segle XV, i que va ampliar l’espai catedralici interior. De la catedral de Conca també hem de destacar la sagristia major i la sala capitular. Aquesta última va ser construïda en el segle XVI i en la seva portalada hi ha quatre nínxols inferiors en què veiem representades les Virtuts cardinals. En els superiors podem trobar les Virtuts teologals. Culminant la portalada hi ha el timpà decorat amb un grup escultòric de l’Adoració dels pastors, un conjunt que dóna imatge al segell.

11120062

L’altre segell, il•lustrat amb un tema nadalenc contemporani en què apareixen objectes decoratius que fan al•lusió a aquesta festivitat, reprodueix Entranyable Nadal, un quadre de la pintora madrilenya Belén Elorrieta Jové, una autora que ha rebut nombrosos guardons i que ha fet moltes exposicions. La seva pintura és rica en cromatismes de molts matisos, la seva pinzellada és lliure i espontània i aparentment ingènua en la seva composició, en la qual es perceben aires melancòlics. Elorrieta ha realitzat una vintena d’exposicions individuals a diverses galeries del nostre país.

Comparteix-lo a les teves xarxes