ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ARQUEOLOGÍA

  • Data d'emissió: 06/07/2006
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales) y 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,29; 0,57; 0,78 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Consta l’emissió que Correus dedica a la sèrie d’Arqueologia, tres segells que representen els camps arqueològics coneguts com: Yacimiento de Los Millares (Almeria), Jaciment de L’Alcúdia o ruïnes d’Ilici (Elx, Alacant) i el Guerrer de Moixent (València). De Los Millares, el segell reprodueix una panoràmica aèria del jaciment; de L’Alcúdia el valor està il•lustrat per una escena que forma part de la decoració d’un vas de ceràmica; i, per acabar, el que està dedicat a Moixent mostra una reproducció de l’escultura ibèrica coneguda com el Guerrer.

20720061

El jaciment arqueològic de Los Millares està considerat el més important de l’edat del coure de tots els que s’han localitzat a Europa. Aquestes ruïnes arqueològiques estan situades entre els termes municipals de Santa Fe a Mondújar i Gádor, a Almeria. El desenvolupament de Los Millares es va veure impulsat per l’auge de l’agricultura i la ramaderia durant el neolític. El poblat està format per quatre línies defensives i tretze fortins avançats, a més d’una necròpolis amb un centenar de tombes megalítiques. El segell és de 0,29 €.

20720062

El jaciment de L’Alcúdia, o ruïnes d’Ilici, és a prop de la ciutat d’Elx i també és un dels més importants de la península Ibèrica. De fet, s’hi va descobrir la magistral i cèlebre escultura de la Dama d’Elx. La ciutat d’Ilici té restes de l’edat del bronze, dels períodes: ibèric, iberopúnic, hel•lenístic, romà, bizantí i visigòtic. L’escena que dóna motiu al segell de 0,57 € representa la cultura ibèrica.

20720063

La figura del Guerrer de Moixent és una de les peces més representatives i valorades de l’escultura ibèrica de la Península i, en particular, de la valenciana. L’estatueta, que representa un guerrer a cavall, va ser realitzada entre els segles IV i III aC, és de bronze i fa 77 cm. Aquesta excepcional peça es va trobar al poblat ibèric de la Bastida de les Alcuses, al terme de Moixent. El Guerrer forma part dels fons del Museu de Prehistòria de València. El segell en què es reprodueix té un valor postal de 0,78 €.

Comparteix-lo a les teves xarxes