ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CASTILLOS 2006

  • Data d'emissió: 08/09/2006
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,29 y 2,39 €
  • Tiratge: 600.000 de cada valor postal
  • Dentat: 13 3/4

Aquesta nova emissió de Castells, gràcies a dos segells, s’ocupa de donar a conèixer els de Baños de la Encina (Jaén) i Torroella de Montgrí (Girona). Del primer s’ofereix una imatge en perspectiva de la façana posterior, i d’aquesta vista del conjunt emmurallat destaquen vuit de les seves catorze torres emmerlades, entre les quals sobresurt en alçada la de l’Homenatge. Del segon castell es mostra una fotografia aèria en la qual es percep la seva planta quadrada, de la base de la qual emergeixen cap al cel quatre torres circulars ubicades als seus angles.

20920061

El poble de Baños de la Encina està situat a la part nord-occidental de la província de Jaén. Té una extraordinària fortalesa, en forma de vaixell que domina un pujol, que va fer construir Al-Hakan II l’any 968. Els avatars de la història van voler que, durant l’edat mitjana, de vegades estigués en mans cristianes i de vegades en mans musulmanes, fins que va ser definitivament conquerida per Ferran III el Sant l’any 1225. El castell, de planta ovoïdal, està construït amb tapiera, però la torre de l’Homenatge, aixecada després de la reconquesta entre els segles XIV i XV, està feta amb carreuó. La fortalesa va obtenir la declaració de Monument Històric i Artístic el 1931 i de Conjunt Històric el 1969.

20920062

Dominant un pujol, al costat del riu Ter, al nord de la població i al nord-est de la província de Girona, trobem el castell de Torroella de Montgrí l’origen del qual es remunta a l’any 1294. Jaume II va fer construir aquesta fortalesa, de planta quadrangular amb quatre torres situades a les seves cantonades, amb pedra picada. Contràriament a altres castells no té torre de l’Homenatge. Va estar sota el domini feudal de la família Torroella. Els seus elements constructius acusen la influència de la transició del romànic al gòtic. Aquesta obra, de gran majestuositat, està adornada amb diverses finestres i espitlleres que, a més de trencar la seva monotonia arquitectònica, li serveixen d’elements decoratius.

Comparteix-lo a les teves xarxes