Enviar online

Envía documentos dende calquera dispositivo e dende calquera lugar coa mesma validez legal.

Burofax

Enviar documentos de forma urxente e segura

Carta

Envía unha carta dixital, ordinaria ou certificada

Tarxeta Postal

Enviar postais dixitais a través da Internet

PREPARAR ENVÍOS

Imprime as túas etiquetas e paga os teus envíos antes de ir á túa oficina de Correos

Paq 48

Entrega en 24/48 horas, segundo orixe destino

Carta Certificada

Garante a recepción mediante sinatura

Notificacións administrativas

Servizo indicado para comunicacións legais

PODEMOS AXUDARTE

Emisións

Emisión

FLORA Y FAUNA. Flor de Pascua y Golondrina

  • Data de emisión: 04/10/2006
  • Procedemento de Impresión: Offset
  • Papel: Autoadhesivo fosforescente
  • Tamaño do selo: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Efectos en prego: 100
  • Tamaño do talonario: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Valor postal dos selos: 0,29 €
  • Tiraxe: Ilimitada para los dos valores

Emítense dous novos talonarios, cun centenar de efectos autoadhesivos cada un, da serie Flora e Fauna, dedicados nesta ocasión á flor de Pascua e á andoriña. Ambos os dous selos, de 0,29 euros, reproducen a imaxe da popular planta e ave.

21020061

A flor de Pascua ou Euphorbia pulcherrima, tamén chamada Poinsettia e Estrela de Nadal é unha planta orixinaria de México que foi introducida en Europa a finais do século XIX. É un arbusto caduco da familia das euforbiáceas. As súas follas son de forma triangular dunha cor verde escura, dentadas e suaves como o veludo. A coloración destas follas, tamén chamadas brácteas (follas modificadas), prodúcese en dous ou tres meses dependendo da variedade e son dunha gran beleza. Hainas de cores vermella, rosa, salmón, amarela, marfil, branca, etc., sendo o vermello a cor predominante. A Flor de Pascua utilízase como planta de interior e no seu estado natural alcanza ata tres metros de altura aínda que en maceta non pasa dos 80 ou 90 cm. A súa floración ten lugar no Nadal. As flores saen no extremo do talo, son pequenas e de cor amarela. Na maioría dos países europeos impúxose como símbolo do Nadal.

21020062

A andoriña común ou Hirundo rustica é unha das aves migratorias máis coñecidas. De peteiro curto, a cor da súa cabeza, lombo, alas e cola é dun negro azulado brillante, a da fronte e pescozo é avermellada e o do peito e ventre é branca amarelenta. As súas ás son estreitas, fortes e longas respecto ao corpo, isto fainas aptas para voos rasantes, rápidos e de longo percorrido. A súa cola en forma de pinza permítelle manobrar con facilidade. Chega a medir ata 19 cm de longo. Aliméntase de insectos que captura no aire. O seu canto é agradable, débil e rechouchiante. Realiza os seus niños abertos empregando barro, saliva e herba seca ou pallas. Constrúenos pegados ao teito, vigas e paredes das cortes, garaxes, granxas e naves. Nestes lugares adoitan vivir varias parellas en harmonía. Posúen un excepcional sentido da orientación pois recordan os lugares onde se situaba o seu niño do ano anterior, ata o punto que, pasado o inverno, na primeira metade de abril, os machos solitarios regresan ao seu niño onde se reúnen pouco despois coa mesma femia do ano anterior. A femia incuba os ovos e ensina a voar aos pitos mentres o macho sae a buscar alimento. A andoriña cría no hemisferio norte e inverna no hemisferio sur.

Compárteo nas túas redes