ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CENTENARIOS

  • Data d'emissió: 20/07/2006
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,38 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Aquesta emissió de Centenaris, que consta de dos segells, està dedicada a commemorar el VII centenari del mercat de Benavides de Órbigo (Lleó) i el I centenari del Canal d’Aragó i Catalunya. El segell que celebra els 700 anys d’activitat del mercat dels dijous a Benavides de Órbigo reprodueix el logotip del centenari, un motiu que fa al•lusió als porxos. El que està destinat a commemorar els 100 anys de servei del Canal d’Aragó i Catalunya s’il•lustra amb una vista del sifó del Sosa.

50720061

El 28 d’agost de 1306 el rei Ferran IV va concedir a Juan Alfonso de Benavides, senyor de la Villa de Benavides de Órbigo, pels seus serveis com a vassall, el privilegi per celebrar un mercat franc els dijous de cada setmana. Des d’aleshores, i durant set segles, s’ha realitzat de manera ininterrompuda en els espais porxats de la seva plaça major. El mercat dels dijous, com se l’ha anomenat tradicionalment, ha estat un al•licient i un impuls per al desenvolupament econòmic i social de la Villa de Benavides i de la resta dels municipis que formen la Ribera del Órbigo. Així, municipis com Carrizo de la Ribera, Cimanes del Tejar, Hospital de Órbigo, Llamas de la Ribera, Santa Marina del Rey, Turcia, Villarejo i Villares de Órbigo s’han beneficiat de l’auge comercial que durant aquests 700 anys ha generat el mercat dels dijous de Benavides.

50720062

El dia 2 de març de 1906 va entrar en servei el Canal d’Aragó i Catalunya. La seva construcció i posada en funcionament és un important element motor per al desenvolupament de les activitats agrícoles, ramaderes i industrials d’un extens territori de regadiu de províncies com ara Osca i Lleida. Tot i que la idea de la seva construcció es va gestar en temps de Carles V, es va denominar Canal d’Aragó i Catalunya arran d’un Reial Decret que va signar Alfons XII el 17 de novembre de 1876. Després d’anys de demora, l’Estat es va fer càrrec de la seva construcció l’any 1896. El 1906 Alfons XIII va inaugurar el pas de les aigües pels tubs bessons del sifó del Sosa, tot i que el canal encara no estava acabat. Aquell any, el canal tenia 70 km de conduccions construïts, a més de l’aqüeducte de Perera, i es va constituir la Comunitat de Regants. El 1970 es va inaugurar el Canal d’Enllaç que va unir les aigües de l’Ésera amb el Noguera a Coll de Foix. Actualment el canal té una longitud de 124 km, més els 47 del Canal de Zaidín, els 6 del Canal d’Enllaç i els 78 de les tretze sèquies derivades del Canal Principal.

Comparteix-lo a les teves xarxes