ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

2006. AÑO DE LA MEMORIA HISTÓRICA

  • Data d'emissió: 30/11/2006
  • Procediment d'impressió: Sello “Paloma”: Offset Sello “Siluetas”: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Valor postal dels segells: 0,29 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Per commemorar el 75 aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola i el 70 de l’inici de la guerra civil, les Corts Generals han aprovat la Llei 24/2006, de 7 de juliol, per la qual es declara l’any 2006 Any de la memòria històrica. A la disposició addicional segona s’indica: “El Govern, a través de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre, promourà l’emissió de segells i signes de franqueig commemoratius, per a l’elaboració dels quals es facilitarà la participació de la societat”. Per aquest motiu, Correus ha inclòs a la seva pàgina web una col•lecció d’imatges perquè els ciutadans triïn amb els seus vots els dissenys que considerin més idonis. En els dos segells i les estampilles adhesives que s’emeten es reprodueixen els dissenys més votats.

81120061

A l’exposició de motius de la llei es fa constar que després de més de 25 anys de convivència democràtica i del paper que ha exercit la Constitució Espanyola com a instrument de concòrdia i unió, s’ha volgut abordar la memòria històrica com la forma més ferma d’assentar el futur en convivència i indica: “Avui resulta oportú recordar i honrar aquells que es van esforçar per aconseguir un règim democràtic a Espanya, aquells que van patir les conseqüències del conflicte civil i els que van lluitar contra la dictadura en defensa de les llibertats i els drets fonamentals de què gaudim avui”.

81120062

A l’únic article de què consta la llei es declara l’any 2006 Any de la memòria històrica: “en homenatge i reconeixement de tots els homes i totes les dones que van ser víctimes de la guerra civil, o posteriorment, de la repressió de la dictadura franquista, per la seva defensa dels principis i valors democràtics, així com d’aquells que, amb el seu esforç a favor dels drets fonamentals, de la defensa de les llibertats públiques i de la reconciliació entre els espanyols, van fer possible el règim democràtic instaurat amb la Constitució del 1978”.

Comparteix-lo a les teves xarxes