ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

MICOLOGÍA

  • Data d'emissió: 01/06/2007
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,30 y 0,78 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Amb aquesta emissió de MICOLOGIA, que Correus posa en circulació, es mostren dos bolets molt comuns i coneguts a Espanya: l’AMANITA MUSCARIA i el TRICHOLOMA EQUESTRE.

10620071

AMANITA MUSCARIA: Conegut vulgarment com a reig de fageda. El nom de MUSCARIA és degut al fet que produeix la paralització de les mosques i altres insectes quan s’hi posen. El seu barret és força cridaner i d’un color que va del vermell al taronja groguenc. Al principi és com una bola que després s’obre i es fa més gran. Està cobert de petites escates blanques, que semblen flocs de neu, que són les restes de la volva que l’envolta al principi. Pot fer entre 10 i 25 cm. Les làmines són de color blanc, igual que el peu. Aquest té un anell molt vistós, una longitud de 15 a 24 cm, i la seva base està envoltada per una volva. Creix a la tardor en boscos frondosos de coníferes, normalment en grup. És un bolet verinós, però no mortal. Poc després d’haver-lo ingerit pot provocar trastorns neurològics i gastrointestinals greus. També se li atribueixen propietats al•lucinògenes. Tot i que és difícil, és possible confondre’l amb l’Amanita caesarea. Aquesta no té les escates blanques i el color del peu i les làmines és groc, però la pluja pot fer que desapareguin les escates blanques de l’AMANITA MUSCARIA i, amb el temps, les làmines i el peu fins i tot poden adquirir una tonalitat groguenca.

10620072

TRICHOLOMA EQUESTRE, conegut també amb el nom de groguet. El seu barret és de color groc i està cobert d’escates de color marró, oliva o groc més fosc, més intenses a la part central. Al principi és convex i després es fa pla i arriba a fer entre 4 i 10 cm de diàmetre. Les làmines i el peu són de color groc i aquest pot arribar als 10 cm de longitud. Creix a la tardor i a principis de l’hivern en boscos de pins. Al llarg de la història ha estat molt apreciat i buscat i la bibliografia l’ha qualificat com a comestible excel•lent. Tanmateix des de l’any 2000 han aparegut casos d’intoxicació provocada per la ingesta d’aquest bolet. Com a conseqüència, el ministeri de Sanitat i Consum, per Ordre del 23 d’octubre del 2006, ha prohibit cautelarment la seva comercialització i importació, ja que textualment estableix que “en els últims anys s’han publicat estudis que relacionen el consum de grans quantitats d’aquest bolet en dies successius amb casos de rabdomiolisi amb quadre de lesions de la musculatura estriada, que en tres casos van donar com a resultat la mort”. Es tracta d’una prohibició cautelar “fins que disposem d’estudis que permetin assegurar l’absència de risc a causa del seu consum…” (BOE 28/10/2006). Aquesta prohibició afecta el Tricholoma equestre, el Tricholoma auratum i el Tricholoma flavovirens, que es consideren una única espècie.

Comparteix-lo a les teves xarxes