ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Jacinto y Ruiseñor común

  • Data d'emissió: 02/07/2007
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,30 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

Aquesta nova sèrie de segells dedicats a Flora i fauna, com les anteriors emeses en talonaris de segells autoadhesius, dóna a conèixer una altra planta, el jacint, i un altre ocell, el rossinyol comú.

10720071

El jacint és una planta bulbosa de floració primaveral. Consta de tija, fulles i flors que estan comprimides i tancades dins del bulb. El jacint, o Hyacinthus orientalis, una planta que pertany a la família de les liliàcies, procedeix de Turquia, el Líban i Síria i arriba a assolir una alçada de 25 o 30 cm. Té entre quatre i sis fulles carnoses i erectes de color verd intens i la seva inflorescència és en raïms amb nombroses flors que poden ser de tonalitats blanques, grogues, blaves violetes o rosades. El jacint és un bulb que s’extrau i es planta anualment, a la tardor. És una planta molt estimada per la seva bellesa i el seu perfum. Es cultiva en jardins, en testos i en recipients amb aigua. Entre els principals grups de Hyacinthus orientalis trobem l’anomenat jacint d’Holanda, país que amb Bèlgica assegura prop del 95 % de la producció mundial, que ofereix una àmplia gamma de colors i presenta la seva floració a mitjan març, i el jacint romà, que es cultiva a la Riviera francesa i la italiana, amb una floració molt primerenca i de tons blancs.

10720072

El Luscina megarhynchos o rossinyol comú és un ocell de la família dels túrdids molt apreciat pel seu melodiós cant. El seu plomatge ofereix com a tret destacat el color bru rogenc de les plomes supracobertores i de la cua. Les parts inferiors són d’un color bru grisenc, més blanques al coll i al ventre i més marronoses al pit. Els sexes gairebé no es poden distingir pel plomatge. El rossinyol fa uns 16 cm de longitud i 24 cm d’envergadura i viu a zones amb vegetació baixa i a ribes arbrades a prop de rierols, llacunes i rius. S’alimenta d’insectes, larves i fruita. Fa el seu niu en una espessa vegetació, i hi realitza la seva única posta anual, que consisteix en quatre o cinc ous. És migrador, ja que arriba a la primavera procedent del continent africà, on torna a la tardor per hivernar.

Comparteix-lo a les teves xarxes