ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES. Carmen Conde y Rosa Chacel

  • Data d'emissió: 04/06/2007
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 2,49 €
  • Tiratge: 600.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Reconegudes per la seva tasca com a escriptores, Carmen Conde i Rosa Chacel passen a formar part de la sèrie filatèlica titulada Personatges.

20620071

La vida de Carmen Conde Abellán s’inicia el 15 d’agost del 1907 a Cartagena. Amant de les lletres i de la literatura, estudia Magisteri i ben aviat comença a escriure. L’any 1927 coneix el poeta Antonio Oliver Belmás, que l’orienta cap a la poesia, amb qui contrau matrimoni l’any 1931. Junts creen la primera Universidad Popular de Cartagena i la revista Presencia, una publicació d’aquesta universitat. Durant gairebé quaranta anys la vida de tots dos va paral•lela, dedicats completament a l’estudi, l’escriptura i l’ensenyament. La dècada dels anys quaranta és l’època literària més fructífera per a l’escriptora, durant la qual publica nombrosos contes, assajos i treballs poètics. L’any 1953 guanya el Premio Elisenda de Montcada; el 1961, el Premio Doncel de Teatro Juvenil; el 1967, el Premio Nacional de Poesía per Obra poética i el 1980, el Premio Ateneo de Sevilla. Des del 1978 forma part de la Real Academia Espanyola de la Lengua, i es converteix en la primera dona que ingressa en aquesta institució, en la qual ocupa la butaca K. El 28 de gener de l’any següent pronuncia el seu discurs d’ingrés a l’Academia amb Poesía ante el tiempo y la inmortalidad. En els anys vuitanta comença a patir la malaltia d’Alzheimer, però continua treballant i participant en tertúlies i programes de ràdio. Mor a Madrid el 8 de gener del 1996.

20620072

Filla d’una mestra que li inculca l’interès per la cultura i la formació, Rosa Chacel neix el 3 de juny del 1898 a Valladolid. Del 1915 al 1918 estudia escultura a la Escuela de Bellas Artes de San Fernando, a Madrid, que abandona per dedicar-se a la literatura. Vinculada a les idees orteguianes, publica novel•les, contes, biografies, assajos i poesia, tot i que destaca com a novel•lista. Després de casar-se amb el pintor Timoteo Pérez Rubio es trasllada a viure a Itàlia, on col•labora en revistes literàries. El 1927 torna a Madrid i durant la Guerra Civil s’exilia a París, Rio de Janeiro i Buenos Aires. Durant els anys setanta alterna estades a Rio i Madrid i aquí finalitza la seva obra Barrio de Maravillas, per la qual rep el Premio de la Crítica l’any 1976. S’estableix definitivament en aquesta ciutat quan mor el seu marit. L’any 1987 guanya el Premio Nacional de las Letras i el 1990, el Premio Castilla y León de las Letras. La seva obra Memorias de Leticia Valle es va dur a la gran pantalla. Mor a Madrid l’any 1994.

Comparteix-lo a les teves xarxes