ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CASTILLOS

  • Data d'emissió: 10/09/2007
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 2,49 €
  • Tiratge: 600.000
  • Dentat: 13 3/4

La sèrie Castells que, un any rere l’altre, s’ha vist incrementada en nombre gràcies a diverses emissions de segells dedicats a aquest tema, ara es veu enriquida amb dos nous valors filatèlics. Gràcies a aquestes diminutes imatges i a la seva facilitat per recórrer les llars de tot el món i endinsar-s’hi, molts dels nostres castells són universalment coneguts. L’emissió que ara ens ocupa dóna a conèixer el castell d’Almenar, a la província de Sòria i el de Villena, a la d’Alacant, mitjançant fotografies dels seus edificis.

20920071

El castell-palau d’Almenar és un dels que estan més ben conservats a Sòria. Consta de dos recintes de planta quadrada, amb torres rodones en els angles i està envoltat d’un fossat amb pont d’accés de doble arc. Disposa al seu interior d’un pati i d’edificis amb sales palatines. Aquesta fortalesa, d’origen àrab, va patir en el segle XV una important modificació. Al Cantar de los siete infantes de Lara ja s’esmenta aquest castell. L’any 1430, Joan II de Castella concedeix a Hernán Bravo de Lagunas el cabdalat d’Almenar. El 1677 hi va passar la nit el rei Carles II després de tornar de Saragossa. També Maria Lluïsa de Savoia, primera dona de Felip V, hi va ser acollida l’any 1706, quan anava de França a Madrid. Durant el segle XVIII, el castell va ser abandonat. Anys més tard, va ser convertit en quarter i allà va néixer, l’any 1894, Leonor Izquierdo, esposa del poeta Antonio Machado.

20920072

En un emplaçament destacat de Villena s’aixeca el seu castell-atalaia, que domina la població i el seu entorn des de la muntanya de Sant Cristòfol. Envoltat d’una muralla jalonada per cubs, el recinte és de planta poligonal i disposa de torres cúbiques en els angles. També d’origen musulmà, com l’anterior, aquesta fortalesa va ser reformada en el segle XV, i es va convertir en un castell-palau amb una impressionant torre de l’homenatge. L’any 1239 va ser conquerit pel vescomte de Cardona amb l’ajuda dels cavallers de l’Orde de Calatrava. Jaume I va encomanar la seva custòdia a aquest orde, i el castell va passar a les mans de Ferran III de Castella en virtut del Tractat d’Almizra. Va ser centre d’enfrontaments durant les revoltes de les Germanies, va patir importants desperfectes durant la Guerra de la Independència i, quan va ser declarat Monument Nacional l’any 1931, va ser restaurat.

Comparteix-lo a les teves xarxes