ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA

  • Data d'emissió: 20/01/2007
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,30 € (Abubilla) y 0,39 (Rosa)
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

Dos talonaris de segells autoadhesius reprodueixen la imatge de la rosa i el puput, que protagonitzen la nova emissió de Flora i Fauna.

30120071

La rosa, una de les flors més populars, coneguda com a “reina del jardí”, és de les més apreciades per la seva suau aroma i la seva varietat de colors, formes i mides, segons l’espècie i l’origen. És una flor que sorgeix d’un arbust espinós anomenat roser, de vegades enfiladís, i pertany a la família de les rosàcies. Les flors són completes i hermafrodites, regulars, amb simetria radial. Consten de calze de cinc peces de color verd; de corol•la simètrica, formada per cinc pètals regulars de vius colors variats, tot i que també poden ser blancs; d’androceu, format per nombrosos estams disposats en espiral; de gineceu, format per diversos pistils separats; nectari per atraure insectes que afavoreixin la pol•linització; i inflorescències raïmoses que formen corimbes. Encara que la majoria de les espècies de rosa són cultivades i estan destinades a l’ornamentació, també n’hi ha que es destinen a l’extracció d’oli essencial que s’utilitza en perfumeria, cosmètica, i en usos gastronòmics i medicinals. Com que hi ha més d’un centenar d’espècies entre rosers silvestres i d’altres tipus, la flor resulta molt variada quant a formes i colors.

30120072

El puput és un ocell migratori molt bonic. Habita a zones temperades i tropicals d’Europa, Àsia i el nord d’Àfrica. És un ocell insectívor, que té un bec molt llarg que utilitza per extraure les larves dels seus amagatalls. El seu plomatge és bru rosat, i les ales i la cua són llistades amb franges de tons en blanc i negre, a més té un monyo o plomall de plomes erèctils al cap. La femella, durant la incubació, sol segregar un líquid pestilent, produït per la seva glàndula oliosa. El seu vol és onejant, amb freqüents i bruscos canvis de direcció. Sol incubar dins els forats dels arbres, a les esquerdes de les roques i als graners. Com que és un ocell de l’estepa es banya amb sorra, mai amb aigua. Els pollets es queden al niu entre 22 i 24 dies.

Comparteix-lo a les teves xarxes