ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CIENCIAS DE LA TIERRA Y DEL UNIVERSO

  • Data d'emissió: 16/02/2007
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 20
  • Valor postal dels segells: 0,30 Y 0,78 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales

Per segon any consecutiu es posa en circulació la sèrie denominada Ciències de la Terra i de l’univers amb dos segells autoadhesius dedicats, respectivament, a Cartografia bàsica i al Radiotelescopi del Centro Astronómico de Yebes (Guadalajara).

40220071

La cartografia o el traçat de mapes té com a objectiu el reconeixement científic de la Terra. Tots els pobles, des de les èpoques més remotes, han intentat descriure amb la major precisió possible els accidents geogràfics i el mitjà físic que els envoltava, i això ens ha permès conèixer l’evolució del planeta fins arribar a la seva representació exacta. La llei d’Ordenació de la cartografia, publicada el 1986, estableix que la cartografia oficial es classifica en bàsica, derivada i temàtica. La cartografia bàsica, a la qual es dedica aquest segell, és definida com: “aquella que es duu a terme segons una norma cartogràfica establerta per l’Administració de l’Estat, i s’obté per processos directes d’observació i mesurament de la superfície terrestre”.

40220072

El Centro Astronómico de Yebes (CAY), a la província de Guadalajara, és el centre de desenvolupament tecnològic més important de tots els que formen l’Observatori Astronòmic Nacional (OAN) i és un dels deu centres d’investigació científica totalment espanyols classificats com a Gran Instal•lació Científica. Situat a 70 km de Madrid, el CAY reuneix les condicions idònies per a l’observació radioastronòmica. En els Plans Nacionals de Desenvolupament de Radioastronomia, celebrats successivament al nostre país, es va acordar construir un radiotelescopi de 40 metres de diàmetre per a ones centimètriques i milimètriques, que servirà per realitzar les observacions d’Interferometria de Base Molt Gran (VLBI) i d’antena única.

Comparteix-lo a les teves xarxes