ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CIENCIAS DE LA TIERRA Y DEL UNIVERSO

  • Data d'emissió: 04/02/2008
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 20
  • Valor postal dels segells: 0,78 y 2,60 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales

L’Any Polar Internacional i l’Any Internacional del Planeta Terra són els temes que il•lustren la sèrie Ciències de la Terra i de l’univers.

10220081

L’any 2008 ha estat declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides Any Internacional del Planeta Terra. La Unió Internacional de Ciències Geològiques (IUGS) i la UNESCO van presentar conjuntament la proposta per tal de conscienciar la societat de la importància de les ciències de la Terra en la vida quotidiana quan s’apliquen els coneixements dels geocientífics de tot el món. Així es podrien evitar moltes de les tragèdies humanes provocades per fenòmens naturals, com ara terratrèmols i tsunamis. Entre els objectius plantejats hi ha reduir els riscos produïts pels desastres naturals, descobrir nous recursos naturals i fer-los accessibles de manera sostenible, contribuir a l’ordenament territorial en les noves àrees urbanes, fomentar l’estudi de les ciències de la Terra entre els joves i augmentar els pressupostos per a la investigació. En el segell es reprodueix un còdol, aparentment estèril, del qual sorgeix un brot vegetal com a expressió d’esperança de vida.

10220082

Així mateix, el període 2007-2008, declarat Any Polar Internacional, centra el seu interès a potenciar les observacions a les zones polars del planeta (Àrtic i Antàrtida) per mitjà d’un programa internacional d’investigació científica coordinada. La idea ha estat promoguda pel Consell Internacional per a la Ciència (ICSU) i per l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) i compta amb el suport de 60 països, així com d’universitats i investigadors de tot el món agrupats en més de 200 projectes. Entre els seus objectius hi ha l’estudi de la situació mediambiental a les regions polars, la millora de la predicció pel que fa als canvis futurs, la interacció entre les zones polars i la resta del planeta i l’ampliació de la ciència a les regions polars. En el segell apareix un globus terraqüi amb dues boques -el pol Nord i el pol Sud- per les quals s’insufla aire. Els pols es conceben com de manteniment del planeta Terra.

Comparteix-lo a les teves xarxes