ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ARQUEOLOGÍA 2008

  • Data d'emissió: 03/03/2008
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,31 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Aquesta emissió d’Arqueologia està formada per dos segells: un que reprodueix la Bicha de Balazote (Albacete) i un altre, l’urna cinerària d’Apofis I, trobada en un jaciment de l’Antigua Sexi, als voltants d’Almuñécar (Granada).

10320081

Rep el nom de Bicha de Balazote una escultura ibèrica del segle VI aC, trobada en un jaciment arqueològic conegut com dels Majuelos, que pertany a aquest municipi de la província d’Albacete. Aquesta escultura, que és androcèfala, ja que té cap d’home i cos de brau, pertany a una necròpolis tumulària i possiblement va formar part de la decoració d’un temple. La peça consta de dos blocs de pedra calcària rosàcia d’uns 93 cm de longitud i 73 cm d’alçada. El seu cap representa el d’un home barbut amb unes petites banyes i orelles de brau. El seu cos és el d’un animal banyat en repòs. Aquesta peça escultòrica està dipositada des del 1910 al Museu Arqueològic de Madrid.

10320082

Es creu que l’urna cinerària d’Apofis I, la peça més important del Museu d’Almuñécar, va ser trobada a la necròpolis fenícia Laurita del pujol de San Cristóbal d’aquesta població de la costa granadina. Aquesta urna de marbre és única al Mediterrani i, a més a més, té imprès un dels textos escrits més antics que es conserven a Espanya. Possiblement, la peça egípcia, fabricada cap a finals del segle XVII aC va arribar aquí amb els fenicis cap al segle VIII aC. Va pertànyer al faraó Apofis I, segons indica el segell gravat en escriptura jeroglífica a la part superior del cos del vas. La necròpolis Laurita, la primera púnica primitiva que s’investiga al nostre país, va ser descoberta el febrer del 1963 amb motiu de la construcció d’un bloc d’habitatges.

Comparteix-lo a les teves xarxes