Enviar online

Envía documentos dende calquera dispositivo e dende calquera lugar coa mesma validez legal.

Burofax

Enviar documentos de forma urxente e segura

Carta

Envía unha carta dixital, ordinaria ou certificada

Tarxeta Postal

Enviar postais dixitais a través da Internet

PREPARAR ENVÍOS

Imprime as túas etiquetas e paga os teus envíos antes de ir á túa oficina de Correos

Paq 48

Entrega en 24/48 horas, segundo orixe destino

Carta Certificada

Garante a recepción mediante sinatura

Notificacións administrativas

Servizo indicado para comunicacións legais

PODEMOS AXUDARTE

Emisións

Emisión

FLORA Y FAUNA. Tulipán y cernícalo común

  • Data de emisión: 01/04/2008
  • Procedemento de Impresión: Offset
  • Papel: Autoadhesivo fosforescente
  • Tamaño do selo: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Tamaño do talonario: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectos en Talonario: 100
  • Valor postal dos selos: 0,31 € (Cernícalo común) y 0,43 € (Tulipán)
  • Tiraxe: Ilimitada para los dos motivos

Dous selos dedicados a Flora e Fauna reproducen como motivos: o de flora, o tulipán e o de fauna, o lagarteiro.

10420081

O tulipán, unha planta bulbosa de floración primaveral, ten como orixe principal a área mediterránea e o nordeste asiático, aínda que a maior parte das variedades cultivadas proceden das rexións montañosas de Asia Menor e o Cáucaso. Se ben, as primeiras sementes desta planta chegaron a Europa cara a finais do século XVI e procedían de Turquía, foi o botánico Carolus Clusius quen, partindo de sementes e bulbos, iniciou o seu cultivo no xardín botánico holandés de Leiden. O tulipán ou tulipa sp. pertence á familia das Liliáceas e xorde da plantación dun bulbo que florece aos 120 días de ser plantado e alcanza unha altura de entre 30 e 60 cm dependendo da variedade. Consta de talo, follas e flores, xeralmente solitarias e de forma de campá ou cáliz, de cores moi variadas. A súa floración dura uns 20 días e, tras murcharse, extráese o seu bulbo que servirá para posteriores plantacións. As variedades e especies do tulipán son numerosas xa que a planta acepta moi ben as hibridacións.

10420082

O lagarteiro ou Falco tinnunculus é unha ave do grupo das rapaces diúrnas máis pequenas, pois mide entre 31 e 39 cm de lonxitude, mentres que as súas ás despregadas poden alcanzar ata 80 cm de lonxitude. A súa cría esténdese por Eurasia e África e en España encóntrase por toda a Península, Baleares e Canarias. A súa plumaxe, no macho, presenta unha coloración parda polo dorso, con puntos marróns escuros, cola e cabeza gris, mentres que a femia ten cola barrada tamén con banda negra. Non constrúen niño e a súa posta é entre abril e maio, depositando os ovos nunha ampla gama de lugares : niños de córvidos abandonados, ocos en arbores ou cavidades en cortados rochosos. A incubación dura uns 28 días. Aliméntanse de pequenos paxaros, roedores, ras e insectos.

Compárteo nas túas redes