ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Dalia y Abejaruco común

  • Data d'emissió: 01/07/2008
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,31 € (Abejaruco común) y 0,60 € (Dalia)
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

Correus posa en circulació dos nous talonaris autoadhesius dedicats a l’emissió de Flora i fauna en què es reprodueixen imatges de la dàlia i de l’abellerol.

10720081

Originària de Mèxic, on és considerada la flor nacional, la dàlia és una planta de la família de les asteràcies que pertany al gènere Dahlia. Va ser descrita per primera vegada pel botànic espanyol Francisco Hernández. La planta no va arribar a Europa fins al 1780 i el naturalista espanyol Antonio José Cavanilles la va cultivar i va donar nom a una varietat com la dàlia variabilis en honor al botànic Andreas Dahl. La dàlia pertany a les plantes herbàcies perennes amb arrels tuberoses. La seva mida és variable i pot fer des de pocs centímetres fins a més d’un metre d’alçada. Les seves fulles són oposades i compostes. Les flors es presenten reunides en capítols força grans, són senzilles, dobles i tenen formes i colors molt variats. Es planten a la primavera i es multipliquen gràcies a llavors, esqueixos o per la divisió dels tubercles. La seva floració es produeix des de principis de l’estiu fins a finals de la tardor. Hi ha unes 30 espècies i prop de 20.000 varietats de dàlies.

10720082

L’abellerol o Merops apiaster és un ocell de la família dels meròpids que habita a gairebé tota la península Ibèrica. Les seves plomes són de tons bruns grogosos i castanys vermellosos a la part superior, el coll és groc i la part inferior és bàsicament blavosa. El seu bec és allargat i corb i això l’identifica fàcilment. Viu a valls properes a rius on hi hagi arbres i arbustos. Excava el seu niu en talussos terrosos de sòls tous, sorrencs i d’al•luvions al costat dels rius. És una espècie insectívora que generalment captura les preses volant. Les seves postes consten de 4 a 7 ous i la reproducció té lloc entre finals d’abril i finals de juliol.

Comparteix-lo a les teves xarxes