ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Narciso y Arrendajo

  • Data d'emissió: 01/10/2008
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm.
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm.
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,31 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

Es posen en circulació dos nous talonaris de segells autoadhesius de la sèrie Flora i fauna que apareixen il•lustrats amb les imatges del narcís i del gaig.

11020081

El narcís o Narcissus és una planta bulbosa de la família de les amaril•lidàcies, de l’ordre Asparagales i del gènere Narcissus. És originària de la conca mediterrània i d’Àsia. Es pot reproduir a partir de llavors, però el més habitual és que ho faci gràcies a la divisió dels bulbs que es planten a la tardor. La seva floració es produeix a la primavera. La planta té escap basal i assoleix una alçada propera al mig metre. Les seves flors poden aparèixer en solitari o en grup i tenen sis estams que estan inserits en el tub del perigoni. Els fruits es troben a l’interior de càpsules trilobulades que contenen nombroses llavors. El nom del narcís deriva de la paraula grega narkào (narcòtic) i fa referència a l’olor penetrant de les flors d’algunes espècies. És una planta ornamental que té múltiples varietats i colors.

11020082

El gaig o Garrulus glandarius és un còrvid que habita a boscos de coníferes i de caducifolis. Pertany a la família dels còrvids, a l’ordre dels passeriformes i al gènere Garrulus. És un ocell de mida mitjana que fa entre 30 i 35 cm de longitud. Igual que la resta dels còrvids, és omnívor. El seu plomatge és inconfusible perquè és molt cridaner, entre bru i ataronjat amb un panell blau clar al plec alar i el carpó blanc. Habita a gairebé tot Europa i fa el niu en arbres i arbusts. Es mou en petits grups familiars i n’hi ha molts. Fa una única posta anual que consta de tres a set ous i la seva incubació dura entre setze i dinou dies. Els pollets són alimentats durant les sis o vuit primeres setmanes de vida.

Comparteix-lo a les teves xarxes