ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

NAVIDAD 2008

  • Data d'emissió: 03/11/2008
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal) y 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 20
  • Valor postal dels segells: 0,31 y 0,60 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales

El tema nadalenc mostra en els segells obres d’art del passat i actuals. Aquesta emissió, corresponent al Nadal de l’any 2008, consta de dos segells. Un reprodueix el Misteri-Naixement del Príncep, un naixement napolità i espanyol del segle XVIII, i l’altre, amb temàtica nadalenca contemporània, s’il•lustra amb una Maternitat del pintor J. Carrero.

11120081

L’anomenat Naixement del Príncep és una obra que està formada per diverses figures que representen el Misteri complet. Aquest grup de figures s’exposaven reunides en una gruta entre classicista i rústica. A aquestes peces principals del naixement s’uneixen la cavalcada dels Reis d’Orient amb el seu seguici, grups d’àngels i de pastors, a més de nombrosos animals. Abans del segle XVIII, els naixements estaven reservats als convents. Amb l’arribada de Carles III a Espanya, procedent de Nàpols, d’on va dur aquestes peces, les representacions del Nadal es van incorporar a les cases nobiliàries i als palaus, on tothom les podia visitar. Les figures que formen aquest naixement van ser adquirides per al Príncep d’Astúries i per a l’infant Gabriel i estan realitzades per diversos artistes napolitans que treballaven per a la cort. La majoria de les peces tenen el cap, les mans, les cames i els braços tallats en fusta, però algunes els tenen de fang. El cos és un maniquí d’estopa i filferro que permet donar-los mobilitat. Les figures que formen el Misteri són un Nen nu que descansa sobre un llit, la Mare de Déu amb el cap cobert i un vestit de seda i sant Josep amb un mantell de seda groc sobre l’espatlla dreta i recollit a la mà esquerra. Tots dos miren tendrament el Nen.

11120082

L’altre segell, titulat Maternitat, està recreat en una pintura de l’artista extremeny J. Carrero, autor que exerceix la seva professió artística des de finals dels anys setanta i que fins ara compta amb més de mig centenar d’exposicions en galeries, espais culturals i museus. Per elaborar la composició que mostra la imatge del segell el pintor s’ha inspirat en la figura d’una jove mare que duu als braços un nen totalment nu. Les dues figures vistes de perfil destaquen sobre tonalitats vermelles que ens suggereixen la cromàtica de la flor de Pasqua, una planta nadalenca per excel•lència.

Comparteix-lo a les teves xarxes