ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PINTURA ESPAÑOLA

  • Data d'emissió: 08/09/2008
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,31 y 0,43 €
  • Tiratge: 1.000.000 de cada valor postal
  • Dentat: 13 3/4

Aquests dos segells de l’emissió dedicada a Pintura espanyola s’il•lustren amb els autoretrats dels pintors Antonio María Esquivel i Darío de Regoyos.

20920081

El pintor Antonio María Esquivel i Suárez de Urbina (Sevilla, 1806-Madrid, 1857) va iniciar els seus estudis de pintura a l’Academia de Bellas Artes de Sevilla. L’any 1831 es va traslladar a Madrid i va concursar a l’Academia de Bellas Artes de San Fernando on va ser nomenat Acadèmic de mèrit. L’any 1837 també va participar activament en la fundació del Liceo Artístico y Literario. Va ser nomenat Pintor de cambra l’any 1843 i acadèmic de San Fernando el 1847. Tot i que va participar en els corrents historicistes predominants al Madrid del segle XIX, en el denominat moviment eclecticista i va cultivar la pintura de gènere, l’especialitat d’Esquivel van ser essencialment els retrats i els temes romàntics. Com a retratista té un merescut prestigi. Les seves tècniques de dibuix i d’il•luminació, igual que la seva cromàtica, van ser difícilment superables pels seus contemporanis.

20920082

El pintor Darío de Regoyos (Ribadesella, 1857- Barcelona, 1913) es va traslladar a Madrid i allà va ingressar a l’Academia de Bellas Artes el 1878. Es va formar al costat del paisatgista i mestre belga Carlos de Haes, que li va aconsellar que es matriculés a l’École Royale des Meaux-Arts de Brussel•les. Després de fer diverses exposicions a Bèlgica, la seva pintura va evolucionar des del naturalisme fins al presimbolisme i, anys després, ja en la seva maduresa, el seu estil es va arribar a identificar amb l’impressionisme i el puntillisme o a aproximar-s’hi. Els seus temes preferents van ser els paisatges rurals i urbans i els tipus populars. És un dels primers pintors espanyols immersos en els moviments artístics europeus. Regoyos, amb la seva tècnica, va aconseguir dominar els contrastos lumínics i el color. L’autoretrat d’Esquivel és de l’any 1847 i pertany al Museo Fundación Lázaro Galdiano de Madrid i el de Regoyos, pintat l’any 1895, és propietat del Museo de Bellas Artes de Asturias.

Comparteix-lo a les teves xarxes