ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Camelia y Pito real

  • Data d'emissió: 10/01/2008
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,31 € (Pito real) y 0,60 € (Camelia)
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

El talonari autoadhesiu de Flora s’ocupa de reproduir la imatge de la camèlia, mentre que el de Fauna està dedicat al picot verd.

30120081

La camèlia és una planta o arbust de la família de les teàcies i pertany al gènere Camellia, nom que li va donar Linneo en honor a G. J. Kamel, un farmacèutic jesuïta que va recol•lectar aquestes plantes a Filipines. Coneguda també com a Camellia japonica, és original de l’Àsia oriental, tot i que la majoria de les espècies conegudes procedeixen de la Xina. Arriba a tenir una alçada considerable, entre 5 i 10 m, i les seves fulles són peciolades, ovalades, gruixudes i amb les vores dentades, a més de consistents, de color verd fosc i molt brillants. Pel que fa a les seves flors, són terminals, es poden presentar aïllades o en parelles. La seva mida és variable, entre 3 i 10 cm de diàmetre. Té una filera de pètals que formen la corol•la i els seus colors varien, poden anar des del blanc fins al vermell, passant pel rosa.

30120082

El segell de Fauna utilitza com a imatge el picot verd o Picus viridis, una au de la família dels pícids que presenta un plomatge de colors vistosos. El seu cap està marcat pel pili de color vermell i, segons si és mascle o femella, la bigotera pot ser vermella o negra. El seu bec és llarg i fort i li permet foradar els troncs d’arbres i extraure’n els encenalls per instal•lar el seu niu al forat. Té una llarga llengua, que pot fer fins a 15 cm, amb la qual captura larves i insectes. El vol d’aquesta au, d’uns 30 cm de longitud i uns 200 gr de pes, és onejant i el seu hàbitat preferit és el bosc mixt i les terres llaurades amb pastures i arbres. Es reprodueix entre els mesos de maig i juliol i la seva única niuada anual sol tenir uns cinc ous. El seu reclam recorda el so d’un tambor, ja que pica el bec contra el tronc dels arbres.

Comparteix-lo a les teves xarxes