ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CIENCIA

  • Data d'emissió: 17/01/2008
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 20
  • Valor postal dels segells: 0,39 y 0,43 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales

La sèrie titulada Ciència s’amplia amb l’emissió de dos segells autoadhesius dedicats a la Medicina i la Meteorologia. Els dos segells reprodueixen alguns dels elements més representatius de les ciències mèdiques i meteorològiques.

40120081

La meteorologia és una branca de la geofísica que estudia els fenòmens que es produeixen a l’atmosfera. Com a ciència aplicada serveix per predir el temps i per preveure els canvis climàtics. A Espanya l’organisme encarregat de fer-ne el seguiment és l’Instituto Nacional de Meteorología (INM), creat l’any 1860, que compta amb observatoris automàtics per tota la geografia per a la captació i el seguiment de dades. A més d’observar, vigilar i predir el temps, col•labora en política mediambiental i anualment efectua més de 23.000 prediccions per comunitats autònomes, 100.000 prediccions específiques per a aeroports i 5.000 per a zones marítimes properes a la costa. L’INM està adscrit al Ministeri de Medi Ambient i és membre de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), amb seu a Ginebra. Entre els seus objectius hi ha la cooperació internacional en aquesta matèria, l’intercanvi ràpid d’informació, la normalització en els instruments de mesura i els mètodes d’observació i la publicació uniforme d’estadístiques.

40120082

L’aplicació de les ciències mèdiques a curar i prevenir malalties sempre ha estat lligada a la història de la humanitat i ha estat contemplada de forma diferent a través del temps. Si les societats més primitives consideraven el malalt un ésser impur i acudien a l’explicació divina com a causa del mal, civilitzacions com ara l’egípcia van deixar mostres d’una medicina avançada i els grecs, romans, jueus i àrabs van realitzar nombrosos estudis que no han deixat d’evolucionar al llarg dels segles. L’avanç en el coneixement de les malalties i en l’anatomia del cos humà ha donat pas a nous camps d’investigació que permeten considerar el segle XIX l’entrada de la medicina en l’era contemporània amb l’aplicació de noves tècniques científiques en continu desenvolupament.

Comparteix-lo a les teves xarxes