ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

VALORES CÍVICOS

  • Data d'emissió: 29/02/2008
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,31; 0,39 y 0,43 €
  • Tiratge: 1.500.000 de cada valor postal
  • Dentat: 13 3/4

L’alça dels valors cívics és una de les inquietuds socials a les quals s’uneix la filatèlia amb aquesta emissió, que dedica els seus segells a la lluita contra l’explotació infantil, la solidaritat intergeneracional i la diversitat cultural.

50220081

Segons dades de l’Organització Internacional del Treball (OIT), més de 218 milions de nens i nenes es veuen forçats a treballar a causa de la pobresa i de l’explotació infantil. Aquesta dada fa palesa la falta de protecció a què està sotmesa la població infantil a bona part del món. Si bé la gran majoria dels nens treballa en l’agricultura, una bona part és explotada per patrons externs, com ara multinacionals, i d’aquí l’interès dels països industrialitzats en comprometre’s a castigar judicialment les empreses que utilitzin els nens com a mà d’obra amb baixos costos de producció. Una altra forma d’explotació infantil és l’exercici de la prostitució, propiciada per les pròpies famílies. Les regions amb un índex d’explotació infantil més elevat se situen a Àsia i el Pacífic, seguides de l’Àfrica subsahariana, Llatinoamèrica i el Carib.

50220082

La solidaritat intergeneracional aposta per la protecció dels membres més dèbils de la societat, com ara els nens i la gent gran, i busca una conciliació entre vida familiar i laboral. Si tradicionalment la dona ha estat l’encarregada de tenir cura dels fills i els progenitors, la seva incorporació al món del treball dificulta el compliment d’aquesta tasca i fa que cada dia sigui més necessari implantar mitjans governamentals que donin resposta a aquestes necessitats. Alguns dels drets que té el ciutadà i que els governs han d’atendre són el suport i l’atenció a les persones grans mitjançant programes d’envelliment actiu, prestació de serveis socials i centres tutelats i atesos per personal capacitat.

50220083

Les arts, les lletres, la manera de viure, les tradicions, els valors i les creences de cada societat són alguns dels trets que donen lloc a la diversitat cultural. L’any 2001, la UNESCO va adoptar la Declaració Universal sobre la Diversitat Cultural amb el compromís d’afavorir «la fecunda diversitat de les cultures», que redundarà en el respecte i la preservació d’aquesta pluralitat. El segell dedicat a la diversitat cultural, dissenyat per l'estudi Jesús Sánchez, va ser guardonat a Itàlia amb el "Premi Internacional Asiago de Arte Filatélico 2008". Els segells s’il•lustren amb imatges al•lusives als temes de l’emissió.

Comparteix-lo a les teves xarxes