ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CASTILLOS 2008

  • Data d'emissió: 16/10/2008
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en talonari: 50
  • Valor postal dels segells: 2,60 €
  • Tiratge: 500.000
  • Dentat: 13 3/4

L’emissió de dos segells dedicats als castells de Maqueda, a la província de Toledo, i de La Calahorra, a la de Granada, les imatges dels quals queden impreses en tots dos, dóna continuïtat a la prolífica sèrie Castells.

51020081

Situat sobre un monticle, el castell de Maqueda, que possiblement té un origen romà i més tard àrab, va ser conquerit per Alfons IV, que el va donar a l’orde de Calatrava l’any 1177. Enric I va viure en aquesta fortalesa sota la tutela d’Álvaro de Luna. La planta de l’edifici és quadrangular i té torres rodones en els angles i al centre. Hi podem trobar una torre amb una arquitectura interessant denominada de la Vela. La porta del castell presenta un arc de mig punt amb arrabà partit per poder sustentar un escut amb les armes dels Cárdenas i Enríquez. Va patir una important remodelació en el segle XV i actualment està en procés de restauració. Va ser declarat Monument historicoartístic el 3 de juny del 1931.

51020082

Aquest bonic castell-palau de La Calahorra va ser aixecat per Rodrigo de Vivar y Mendoza entre el 1509 i el 1512. Tosc en el seu aspecte exterior, està bellament ornamentat en el seu interior. És de forma quadrangular i en els seus angles hi ha robusts cubs que apareixen coberts d’estranyes cúpules. El seu ferri aspecte oculta al seu interior un palau senyorial amb deu salons, una capella i sumptuoses dependències decorades per genovesos amb elements renaixentistes que es van dur d’Itàlia. L’única porta, amb un senzill arc de mig punt, mostra a la seva part superior l’escut de la segona dona de Rodrigo de Vivar. Està en bon estat de conservació i l’any 1993 la Junta de Andalucía li va atorgar un reconeixement especial entre altres castells de la comunitat.

Comparteix-lo a les teves xarxes