Enviar online

Envía documentos dende calquera dispositivo e dende calquera lugar coa mesma validez legal.

Burofax

Enviar documentos de forma urxente e segura

Carta

Envía unha carta dixital, ordinaria ou certificada

Tarxeta Postal

Enviar postais dixitais a través da Internet

PREPARAR ENVÍOS

Imprime as túas etiquetas e paga os teus envíos antes de ir á túa oficina de Correos

Paq 48

Entrega en 24/48 horas, segundo orixe destino

Carta Certificada

Garante a recepción mediante sinatura

Notificacións administrativas

Servizo indicado para comunicacións legais

PODEMOS AXUDARTE

Emisións

Emisión

FLORA Y FAUNA. Gladiolo y Urogallo

  • Data de emisión: 01/04/2009
  • Procedemento de Impresión: Offset
  • Papel: Autoadhesivo fosforescente
  • Tamaño do selo: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Efectos en prego: 100
  • Tamaño do talonario: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Valor postal dos selos: 0,32 € (Gladiolo) y 0,43 € (Urogallo)
  • Tiraxe: Ilimitada para los dos motivos

Na serie de Flora e Fauna emítense dous selos autoadhesivos cuxa temática e ilustración están dedicadas ao Gladíolo e á pita do monte.

10420091

O gladíolo é unha planta bulbosa e perenne pertencente á familia Iridaceae e ao xénero Gladiolus que comprenden unhas 250 especies localizadas na súa maioría na África austral aínda que tamén se distribúe na área mediterránea europea e en Asia. Presenta esta especie, que logra unha altura de entre 60 e 180 cm, follas ensiformes, ríxidas e erectas con numerosas nerviacións paralelas. A súa época de floración é entre o verán e o outono aínda que en climas mornos florece todo o ano. As súas flores son de cor branca, crema, amarela, vermella e púrpura. As flores son hermafroditas e están dispostas en longas espigas terminais que posúen entre 12 e 20 flores. O froito está dentro dunha cápsula que contén numerosas sementes marróns e aladas. O gladíolo utilízase en floricultura como planta ornamental. A súa plantación, que ten lugar en primavera, é mediante bulbos.

10420092

A pita do monte ou Tetrao urogallus é unha ave da familia Tetraonidae e da orde das Galliformes. Ten un tamaño aproximado dun metro nos machos e 0,70 cm as femias, polo que é unha das nosas maiores aves. A pita do monte caracterízase por ter plumas debaixo do pico en forma de barba, uns tubérculos vermellos sobre os ollos e a cola en forma de abano. Vive en zonas montañosas con bosques claros e abertos de coníferas e de abundante vexetación herbácea. En España, o seu hábitat é toda a cornixa Cantábrica e os Perineos. Está en perigo de extinción e a súa época de celo dura desde marzo ata mediados de maio. Durante esta época o macho emite berros de reclamo para atraer as femias coas que a continuación copula. As femias poñen entre cinco e doce ovos nun burato feito no chan, polo que son obxectivo doado para xabarís, cans e donicelas. De aí, que poucos pitos cheguen a adultos e a poboación de pitas do monte sexa tan reducida en número.

Compárteo nas túas redes