ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMÉRIDES

  • Data d'emissió: 07/05/2009
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,39 y 0,62 €
  • Tiratge: 450.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

L’emissió d’Efemèrides consta de dos segells amb els quals es commemoren el IX centenari de la mort del rei Alfons VI de Lleó i Castella i el IX centenari de la mort de sant Domingo de la Calzada.

10520091

El primer reprodueix la imatge del monarca que pertany a una miniatura que apareix al Tumbo A (segle XII) de l’arxiu de la catedral de Santiago de Compostel•la, i el segon representa la lletra capital U del pergamí, datat a Avinyó el 22 de juny del 1362, pel qual es concedeix indulgència als fidels que ajudin a construir la capella sepulcral de sant Domingo de la Calzada. Aquesta és una de les primeres representacions que es conserven del sant que al segell apareix representat com a sacerdot, amb la perxa d’arquitecte i acompanyat d’esclaus alliberats que preguen darrere seu. Aquest pergamí, els textos del qual estan escrits en llatí, es conserva a l’arxiu de la catedral de Santo Domingo de la Calzada. Alfons VI de Lleó i Castella, conegut com a Alfons el Valent, també va ser rei de Galícia. Fill de Ferran I de Castella i de Sança de Lleó, quan aquesta va morir va haver d’enfrontar-se als desitjos expansionistes del seu germà Sanç, que va perdre la vida a mans de Vellido Adolfo al setge de Zamora. Un cop mort Sanç i engarjolat el seu germà Garcia al castell de Luna, Alfons es consolida al tron de Castella i Lleó i, a més de Galícia, s’annexiona els territoris d’Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i La Bureba. L’any 1077 va adoptar el títol d’emperador. Va recuperar Toledo, seu legítima de l’imperi hispànic el 1085 i ciutat en què va morir l’any 1109, tot i que va ser enterrat al monestir de Sahagún. Alfons VI va fomentar la seguretat del camí de Sant Jaume i va impulsar la introducció de la reforma cluniacenca.

10520092

Domingo García, conegut com a sant Domingo de la Calzada, va néixer l’any 1019 a Viloira de Rioja, província de Burgos i va ser col•laborador de Gregori, bisbe d’Òstia, arribat a Calahorra. Junts van construir un pont sobre el riu Oja i després, una calçada, d’aquí la seva denominació, per facilitar el trànsit de pelegrins a Santiago. La seva tasca va ser reconeguda per Alfons VI que, després de visitar-lo, el va nomenar responsable de les obres viàries del camí de Sant Jaume. Sant Domingo va protagonitzar diversos miracles, abans i després de la seva mort l’any 1109, al lloc que duu el seu nom a la Rioja.

Comparteix-lo a les teves xarxes