ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Geranio y Graellsia isabelae

  • Data d'emissió: 01/07/2009
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 24,5 x 35 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Efectes en talonari: 100
  • Valor postal dels segells: 0,32 € (Graellsia isabelae) y 0,62 € (Geranio)
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

Els segells autoadhesius de la sèrie Flora i fauna dedicats al gerani i a la papallona denominada Graellsia isabellae reprodueixen les imatges de l’esmentada planta i de la papallona.

10720091

La planta coneguda comunament com a gerani pertany a la família de les geraniàcies i al gènere Pelargonium, tot i que alguns membres d’aquest es coneixen com a Geranium. Aquesta planta compta amb una gran varietat d’espècies, entre plantes anuals, biennals i perennes, es calcula que n’hi ha més de 400. Atès el gran atractiu i la varietat tonal de les seves flors, fa temps que els geranis s’utilitzen molt en jardineria. Aquestes plantes i varietats abunden a la regió oriental del Mediterrani, tot i que el seu hàbitat s’estén a totes les regions temperades del món, incloses les zones muntanyoses dels tròpics. La seva reproducció es duu a terme amb la plantació d’esqueixos semillenyosos o bé podant els ja existents al final de l’hivern o a principis de la primavera. Una altra forma de propagació és mitjançant llavors. Per cultivar geranis, dins i fora de casa, calen sol i llum.

10720092

La papallona amb què s’il•lustra el segell pertany a la subespècie nominal Graellsia isabellae ssp. isabellae. És una femella i, segons els entomòlegs, aquesta papallona espanyola és la més bonica d’Europa. Pren el seu nom del seu descriptor, el naturalista i doctor Graells Agüera, que el 1849 la va trobar a la serra de Guadarrama. Al principi, Graells li va assignar el nom de Saturnia isabellae en honor de la reina Isabel II de Borbó, la seva protectora. La coloració predominant d’aquest lepidòpter ibèric, de característiques exòtiques, és verda, solcada de nervadures de color marró rogenc. A les quatre ales té ocels de diversos colors i les posteriors d’ambdós sexes presenten unes cues llampants, més pronunciades en el mascle. Les seves plantes nutrícies són el pi roig i la pinassa, en els branquillons o les acícules de les quals posa els seus ous, després de la fecundació. La seva població es troba als Pirineus, el Sistema Ibèric meridional i a les serres d’Albarrasí, Javalambre, Gúdar, Cazorla, Segura, Alcaraz i Guadarrama. La fotografia que apareix al segell és d’Enrique Aguilar i forma part de la col•lecció de l’entomòleg Tomás Latasa, que l’ha cedit amablement.

Comparteix-lo a les teves xarxes