ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FLORA Y FAUNA. Pensamiento y Hyphoraia dejeani

  • Data d'emissió: 01/10/2009
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 35 x 24,5 mm. (horizontal) Hyphoraia dejeani 24,5 x 35 mm. (vertical) Pensamiento.
  • Efectes en plec: 100
  • Mida del talonari: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Valor postal dels segells: 0,32 € cada motivo.
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos

S’emeten dos talonaris de segells autoadhesius de la sèrie Flora i fauna que reprodueixen les imatges del pensament i de la papallona Hyphoraia dejeani.

11020091

El pensament és una planta híbrida ornamental de la família de les violàcies (Violaceae) i del gènere Viola, de manera que pertany al gènere de les violetes. Es va obtenir de l’espècie silvestre Viola tricolor, una planta molt utilitzada per jardiners de tot Europa durant el segle XIX. Les seves flors tenen tonalitats i gammes molt variades i la seva alçada sol estar entre 15 i 30 cm. Són plantes bianuals, que el primer any produeixen fullatge i l’any següent donen flors i llavors. La seva etapa de floració se situa durant els mesos de tardor i hivern, però, segons el temps, pot continuar fins ben entrada la primavera.

11020092

La papallona Hyphoraia dejeani és exclusiva de la península Ibèrica i la seva activitat és nocturna i crepuscular. Els mascles se senten particularment atrets per la llum artificial. Vola a gran alçada i, entre maig i juliol, ha estat vista a uns 1.800 m d’alçada a diferents zones peninsulars. Quan és eruga s’alimenta de plantes baixes (plantatge, enciam, dent de lleó i agrella). L’envergadura d’aquesta papallona és d’uns 43 mm. Les ales anteriors són marrons i grogues i les posteriors, d’un color groc rosat amb taques negres. Les erugues, d’uns 40 mm de llarg, tenen el cos negre, amb força pèls que formen un plomall al final de l’abdomen. La seva part lateral i ventral és d’un to ataronjat o vermellós. Les crisàlides, que fan uns 23 mm, són de color negre i estan protegides per un capoll de seda laci que està dipositat a terra entre la fullaraca o l’herba. Per elaborar aquest text dedicat a la papallona Hyphoraia dejeani hem comptat amb l’assessorament de l’entomòleg Tomás Latasa, que ens ha facilitat les seves dades generosament.

Comparteix-lo a les teves xarxes