ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

NATURALEZA

  • Data d'emissió: 09/03/2009
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,43 €
  • Tiratge: 450.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Els segells de la sèrie Naturalesa estan dedicats als parcs naturals de Cañón del Río Lobos a Sòria i d’Izki a Àlaba. Els segells reprodueixen panoràmiques dels dos espais naturals.

20320091

El territori del parc natural del Cañón del Río Lobos se subdivideix entre les províncies de Sòria i Burgos. L’indret té una superfície de 9.580 hectàrees i és un singular espai biogeogràfic estructurat sobre l’eix d’un profund esvoranc excavat a les calcàries mesozoiques del llit fluvial que ha deixat a la vista enormes i escarpades parets. De la seva flora destaquen la savina turífera, el púdol, el roure africà i l’alzina, mentre que als espais coberts de matolls es poden veure ginebres, boixeroles i argelagues. Pel que fa a la fauna, al Cañón habiten diverses espècies animals i, en particular, aus, entre les que abunden les rapaces com ara l’àguila, el falcó, el voltor comú, l’astor i l’aufrany. A les aigües del riu també conviuen llúdries i truites. Aquest espai va ser declarat Parc Natural el 1985 i Zona d’Especial Protecció per a les Aus el 1987.

20320092

El parc natural d’Izki se situa a l’anomenada Quadrilla de la Muntanya Alabesa, al sud-oest del territori d’Àlaba. Té una extensió aproximada de 9.100 hectàrees i, quant a la vegetació, és una de les formacions de roure reboll més ben conservades del món. El segueixen en importància i extensió la fageda i les rouredes subcantàbriques. També s’hi troben roures martinencs, aurons, grèvols, bedolls i alzines. Pel que fa a la fauna, hi trobem el picot garser mitjà i l’àguila pescadora. El senglar i el cabirol també poblen aquest territori, que rep el nom d’Izki pel seu riu. El parc natural d’Izki, situat en una zona de transició entre el domini atlàntic i el mediterrani, va obtenir la seva declaració el març de 1998.

Comparteix-lo a les teves xarxes