ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CIENCIA

  • Data d'emissió: 12/01/2009
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,39 y 0,43 €
  • Tiratge: Ilimitada

La sèrie titulada Ciència, amb la qual es recorden algunes disciplines que al llarg de la història han dut a l’evolució i el desenvolupament de la humanitat, inclou dos segells autoadhesius dedicats a la botànica i la genètica.

30120091

La botànica o fitologia és la ciència que estudia les plantes. Durant molt de temps ha servit per descriure, classificar i utilitzar les espècies vegetals. Teofrast (s. III aC) va escriure les dues primeres obres sobre aquest tema, considerades l’origen de la ciència botànica i les més importants de tota l’antiguitat i l’edat mitjana. En el segle XVI, els grans exploradors van dur a Europa nombroses espècies noves que van donar lloc a la publicació dels tractats i catàlegs d’Andrea Célaspin i de Gaspar Bauhin, que recollien unes 6.000 espècies vegetals classificades en grups naturals. En els segles posteriors es van fer nous descobriments sobre l’anatomia i la fisiologia dels vegetals fins que es va arribar al complex fenomen de la fotosíntesi. La botànica es divideix en ciències especialitzades, com ara l’anatomia vegetal, la citologia vegetal, la fisiologia vegetal i la fitopatologia, entre altres subdivisions. La botànica també s’aplica a la farmàcia i molts medicaments deriven de substàncies d’origen vegetal. Així, la primera aspirina s’obtenia de l’escorça del salze i materials com el cotó, el lli i el paper procedeixen del regne vegetal.

30120092

La genètica és una branca de la biologia que estudia les lleis de l’herència, com es transmeten de pares a fills els trets i les característiques. Els gens estan formats amb segments d’ADN, la molècula que codifica la informació genètica a les cèl•lules. Les primeres investigacions genètiques van ser obra de Gregor Mendel l’any 1865 (lleis de Mendel). L’any 1990 es va fundar el Projecte Genoma Humà, que estudia la seqüència completa d’ADN d’un ésser humà, que es va completar amb èxit l’any 2003. Els científics han descobert molts gens que tenen funcions importants en les malalties humanes. Així, identificar els gens que provoquen les malalties pot ser un pas important per desenvolupar tractaments científics. La investigació sobre la nostra constitució genètica permetrà desenvolupar un mètode individualitzat de medicina preventiva.

Comparteix-lo a les teves xarxes