ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ENERGÍAS RENOVABLES

  • Data d'emissió: 20/02/2009
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 24,88 x 28,8 mm. (verticales)
  • Mida del talonari: 158 x 86,4 mm. (horizontales)
  • Valor postal dels segells: 0,32; 0,43; 0,62 y 0,78 €
  • Tiratge: Ilimitada para los cuatro valores postales
  • Dentat: 12 3/4 horizontal y 13 1/4 vertical

Les energies renovables, utilitzades des de temps remots, s’obtenen de fonts naturals pràcticament inesgotables com ara el sol, l’aigua i el vent. Ja fa aproximadament tres dècades que es consideren una alternativa a les energies tradicionals, tant per la seva disponibilitat permanent com pel seu menor impacte ambiental, i això ha propiciat un fort impuls mundial per fomentar-ne el desenvolupament. L’emissió filatèlica es dedica a quatre de les energies no contaminants més significatives: la hidràulica, l’eòlica, la solar i la geotèrmica.

30220091

L’energia hidràulica té el seu origen en el moviment generat per la força de l’aigua i s’obté de l’aprofitament dels corrents dels rius, els salts d’aigua i les marees. Durant segles, s’ha fet servir per moure els molins d’aigua i actualment el seu major aprofitament radica en les centrals hidroelèctriques, un fet que la converteix en l’energia renovable més consumida.

30220092

L’energia eòlica s’obté del moviment generat per la força del vent. Des de l’antiguitat s’ha aprofitat per impulsar la navegació a vela i per accionar les aspes dels molins de vent. Actualment constitueix un dels sistemes energètics amb una expansió més gran. Per transformar l’energia eòlica en elèctrica es fan servir els aerogeneradors, que s’agrupen en conjunts anomenats “parcs eòlics”.

30220093

L’energia produïda pel Sol, la solar, és una de les energies alternatives, netes i renovables, coneguda com a energia verda. El procés d’obtenció d’aquesta energia consisteix a recollir les radiacions del Sol mitjançant panells solars per transformar-les en energia tèrmica o elèctrica. Aquest sistema energètic és molt útil en llocs aïllats als quals no arriba l’electricitat. A Europa, els països amb una producció més elevada d’aquesta energia són Grècia, Alemanya, Àustria i Espanya.

30220094

L’energia geotèrmica s’obté de l’aprofitament de la calor interior de la Terra. Aquesta energia es manifesta en forma de vapor natural o d’aigua calenta barrejada amb substàncies químiques que sorgeixen a pressió en deus calentes o fumaroles. L’aigua calenta o el vapor poden sorgir de forma natural o mitjançant tècniques de sondatge. Islàndia és el país europeu amb una producció més elevada d’energia geotèrmica.

Comparteix-lo a les teves xarxes