ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

PERSONAJES

  • Data d'emissió: 15/07/2009
  • Procediment d'impressió: Calcografía (2) Claudio Moyano y Charles Darwin. Calcografía y Offset (1) Louis Braille
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm (verticales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,32 €
  • Tiratge: 430.000 efectos de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

Per les seves aportacions a la ciència i als avenços de la societat, a la sèrie Personatges s’inclouen els noms de Claudio Moyano, Charles Darwin i Louis Braille, quan es compleix el segon centenari del naixement de tots tres.

50720091

El polític Claudio Moyano Samaniego (Bóveda de Toro, o Fuentelapeña, Zamora 1809 - Madrid 1890) va ser catedràtic d’institucions civils i d’economia política a la Universitat de Valladolid. La seva vida política es va iniciar el 1841, quan va ser elegit alcalde constitucional de Valladolid. Dos anys després es va revoltar contra Espartero amb les forces de militància i les seves idees progressistes i moderades van anar evolucionant cap a una posició cada vegada més moderada. Va ser ministre de Foment tres vegades: l’any 1853 sota la presidència del general Lersundi; el 1856 amb Narváez, una etapa en què va publicar la Llei d’instrucció pública que declarava obligatori l’ensenyament primari, i el 1864 amb el gabinet d’Arrazola. La seva tasca també destaca en el camp de l’educació, com a rector de les universitats de Valladolid i Madrid, en les quals va implantar importants reformes.

50720092

Charles Darwin (Shrewsbury 1809 - Downe, Kent 1882) va estudiar a Edimburg i Cambridge, on va fer amistat amb el prestigiós professor de botànica Henslow, que li va proposar participar com a naturista a l’expedició del bergantí Beagle per explorar les costes d’Amèrica del Sud i les illes del Pacífic. Durant el viatge, que va durar cinc anys, va ampliar els estudis sobre la naturalesa i va realitzar observacions científiques que li van servir per publicar les seves notes de viatge. L’any 1859 va publicar la seva gran obra, L’origen de les espècies que, traduïda immediatament a altres llengües, va donar pas a una nova visió de la història natural i a l’anomenat darwinisme. Va ser autor de nombroses obres relacionades amb l’evolució dels éssers vius i per això va ser combatut als mitjans religiosos i de concepció clàssica.

50720093

L’inventor del sistema de lectura per a cecs, Louis Braille (Coupvray 1809 - París 1852), va quedar cec quan tenia tres anys després de patir un accident. Quan en tenia deu va ingressar a l’Institut per a joves cecs de París, una de les primeres institucions d’aquesta mena que hi havia al món i en la qual s’ensenyaven alguns oficis senzills. Dotat d’un talent especial per a la música, va idear diferents codis per facilitar l’ensenyament musical, però el seu gran invent va ser el sistema de lectura i escriptura per a cecs Braille, adoptat universalment. El mètode es basa en l’ús de punts en relleu que permeten llegir a través del tacte.

Comparteix-lo a les teves xarxes