ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

CASTILLOS 2009

  • Data d'emissió: 21/09/2009
  • Procediment d'impressió: Calcografía
  • Paper: Estucado, engomado, mate, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 2,70 €
  • Tiratge: 320.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4

S’emeten dos segells de la sèrie Castells, dedicats a difondre les imatges del castell d’Arévalo a Àvila i del castell de Xavier a Navarra. Hi apareixen les façanes principals de tots dos reproduïdes en calcografia.

50920091

El castell d’Arévalo està situat en una zona propera a la confluència dels rius Arevalillo i Adaja, que li van servir de defensa i fossat natural. Álvaro de Zúñiga y Guzmán, que va rebre d’Enric IV el títol del ducat d’Arévalo, va fer edificar aquesta construcció de pedra i maó a mitjan segle XV. Després de la mort d’Álvaro de Zúñiga, el castell va passar a ser propietat dels Reis Catòlics. Aquesta fortalesa va ser convertida en presó fins al segle XVII. Més tard, amb les guerres de Successió i d’Independència, el conjunt va quedar sumit en la ruïna i es va convertir en un cementiri fins al passat segle XX. Després de la seva restauració, el castell, de planta pentagonal, mostra una gran torre de l’homenatge i els cubs circulars que sobresurten o destaquen de la seva muralla. Actualment, la fortalesa pertany al Ministeri d’Agricultura, que l’ha destinat a dependències del Servei Nacional del Blat i del Museu del Cereal.

50920092

El castell de Xavier, a prop de la localitat del mateix nom, va ser construït en el segle X i pertanyia als senyors de Xavier. Hi va néixer i hi va viure el seu fill, sant Francesc Xavier. Tant el castell com la vila van ser guanyats pel rei Sanç VII de Navarra a un noble aragonès cap al 1223. L’any 1236 va ser lliurat per Teobald I a Adam de Sada i el 1516 va patir una demolició parcial per ordre del cardenal Cisneros. El castell consta de tres cossos esglaonats construïts per ordre d’antiguitat. S’hi accedeix a través d’un pont llevadís que duu a un pati defensat per la torre del Cristo. A més, aquesta fortalesa també compta amb una torre de l’homenatge anomenada també de Sant Miquel. La propietat, després de pertànyer a diverses famílies, va recaure a la casa de Villahermosa, que va construir una basílica adossada als murs del castell i el va restaurar l’any 1901. Més tard el va donar a la Companyia de Jesús. El castell de Xavier és actualment la Casa-Museu de Sant Francesc Xavier.

Comparteix-lo a les teves xarxes