ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

TURISMO ESPAÑOL

  • Data d'emissió: 02/01/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Valor postal dels segells: Tarifa B (1 sello = carta normalizada hasta 20 gr. Internacional Europa)
  • Tiratge: Tarifa B (1 sello = carta normalizada hasta 20 gr. Internacional Europa)
  • Dentat: 13 3/4

La iconografia d’aquest segell se centra en una pintura de l’artista J. Carrero que, en la seva composició, mostra una imatge idíl•lica d’una platja espanyola en què es veu un cavall al galop al fons i, en un primer pla, una jove d’esquenes amb uns clavells a la mà i al cabell, amb un mantó de Manila.

10120101

Així, platja, cavall espanyol, clavells i mantó de Manila , tant al segell com a l’obra del pintor, s’acaben convertint en icones o motius del turisme i l’espanyolitat per excel•lència. De fet, tots aquests elements aquí representats, també freqüents en anuncis publicitaris de premsa i en eslògans televisius, són eminentment turístics. Espanya, un país consolidat com una de les destinacions receptores de turisme més sol•licitades, ha utilitzat com a reclam aquests símbols. El sol de les seves platges, la seva artesania, la destresa i l’encant dels seus cavalls de Jerez, les festes i els rituals tradicionals, els clavells com a toc colorista i l’afecte de la seva gent són al•licients que han servit d’atracció per als turistes.

Les característiques que ofereixen les nostres nombroses i inacabables platges i el seu clima excepcional, l’encant i la gràcia dels cavalls espanyols, protagonistes d’innombrables espectacles a places i ciutats de la nostra àmplia geografia, el colorisme i l’aroma que aporta la nostra variada flora, aquí representada pels nostres olorosos clavells, i finalment, una peculiar peça de roba femenina com el mantó de Manila, utilitzat amb molt d’èxit entre les dames de la cort del segle XIX com a element d’abric i vinculat a l’arquetip del que és espanyol, tan reproduïda en la pintura costumista espanyola i després utilitzada per moltes dones com a element ornamental, és avui un element emblemàtic molt valorat de la nostra artesania. És un guarniment vistós i un luxós complement femení que, sens dubte, consolida una imatge tòpica i típica del que és espanyol. D’aquí, l’encert de l’artista en reunir tots aquests al•licients, que són una òptima descripció i recreació visual de les icones que ens representen millor com a imatges i records turístics d’Espanya, a l’obra que reprodueix el segell.

Comparteix-lo a les teves xarxes