ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Instrumentos musicales. Trompa

  • Data d'emissió: 01/07/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,64 €
  • Tiratge: Ilimitada

Formant part de la sèrie dedicada als Instruments musicals, s’emet un segell dedicat a aquest instrument musical de vent-metall de la família dels aeròfons. Aquest segell està il•lustrat amb la imatge d’una trompa que pertany al Museo Interactivo de la Música de Málaga.

10720101

La trompa és un instrument de forma circular i d’uns 35 cm de diàmetre. Té una embocadura i les palanques a la part superior i un extrem molt acampanat o pavelló a la part inferior. La part central està ocupada per tres o quatre vàlvules, generalment giratòries, que es fan anar amb la mà esquerra i per caragols addicionals.
 

El so de la trompa es produeix gràcies a la vibració dels llavis a l’interior de l’embocadura. Per l’acció de la pressió de l’aire, aquest es va refinant fins que arriba al pavelló des d’on s’emet cap a l’exterior. És un instrument solista prominent a les orquestres simfòniques europees i americanes. Aquestes formacions musicals compten amb una secció de trompes de quatre o més intèrprets. La trompa també s’utilitza en bandes i en conjunts de música de cambra com ara els quintets de vent i de metall
 

Les primeres trompes es van utilitzar en caceres i en activitats de guerra. L’ús musical de l’instrument no va començar fins al final del segle XVII, quan es va associar a la vida cortesana i a les caceres reials a cavall. Amb el pas dels segles la trompa va anar evolucionant i cap al 1815 es va introduir l’ús de pistons (mecanismes que quan es premen pugen i baixen per deixar passar l’aire), que va proporcionar molta més flexibilitat a l’hora de tocar en diferents tons. El timbre de la trompa és molt ric i expressiu i, a més, aquest instrument pot emetre sons dolços i suaus i també, aspres i durs.

La peça que reprodueix el segell, procedent d’una cessió, és del segle XX i forma part d’una de les col•leccions d’instruments musicals del Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA).

Comparteix-lo a les teves xarxes