ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ENERGIAS RENOVABLES

  • Data d'emissió: 03/09/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 24,88 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,78 €
  • Tiratge: 315.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) y 12 ¾ (vertical)

Actualment la investigació i el desenvolupament de les energies renovables adquireixen cada dia més importància. Les energies renovables s’obtenen de fonts naturals inesgotables com ara l’aigua, el sol o el vent, que l’home ha utilitzat des de ben antic, i tenen menys efecte contaminant sobre el medi ambient. L’emissió es dedica a tres fonts d’energia: la biomassa, l’energia mareomotriu i la de les ones.

10920101

Les tres quartes parts de la superfície del nostre planeta estan cobertes per mars i oceans que, en continu moviment a la superfície i a la part més fonda, constitueixen un dipòsit d’energia actualment en desenvolupament. Així, tant l’energia mareomotriu com la de les ones s’obtenen del medi marí.


 

L’energia mareomotriu s’origina gràcies a l’aprofitament de les marees, el moviment d’ascens i descens (flux i reflux) de les aigües del mar produït per influència de la lluna i el sol. Per aprofitar aquesta diferència d’alçada de les aigües s’utilitza un mecanisme de turbines i generadors de corrent que produeix energia elèctrica. El disseny del segell presenta alguns dels elements simbòlics que intervenen en la creació d’aquesta energia, com ara el mar i el moviment de les aigües, la influència de la lluna i el mecanisme tècnic.

10920102

L’energia de les ones s’obté gràcies al moviment de les ones marines. Per captar la força de les ones s’utilitzen diferents sistemes tecnològics, com ara aparells flotants articulats o dispositius ancorats al fons del mar i units a una boia que mou un generador. El segell mostra la captació del moviment de les ones produïdes pel vent, el sol lluminós i un sistema flotant articulat necessari per a la producció d’energia.
 

El Diccionario de la Real Academia defineix la biomassa com a “matèria orgànica originada en un procés biològic, espontani o provocat, utilitzable com a font d’energia”. Segons la seva procedència es pot classificar en: biomassa natural, produïda a la natura sense la intervenció de l’home; biomassa residual, generada per activitats agrícoles, ramaderes, de residus de la indústria agroalimentària i de transformació de la fusta; i biomassa de cultius energètics, destinada a la producció de biocombustibles. Per il•lustrar el segell s’han relacionat conceptes com ara el cultiu del camp que es transforma en vegetal sec i acaba sent matèria combustible.

10920103

Els tres segells han estat creats per l’equip de Jesús Sánchez..

Comparteix-lo a les teves xarxes