ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

ESPACIOS NATURALES DE ESPAÑA

  • Data d'emissió: 02/10/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 57,6 x 40,9 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,45 €
  • Tiratge: 320.000 de cada motivo
  • Dentat: 13 ¼ (horizontal) y 13 ¾ (vertical)

Amb aquests tres segells acaba la sèrie Espais naturals d’Espanya, que durant tot l’any ha donat a conèixer dotze dels parcs que hi ha a la nostra geografia.

11020101

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es troba a la província de Lleida. Després de la seva reclassificació i ampliació el 1996, la seva extensió és de 14.119 hectàrees. L’aigua és el principal element del parc: torrents, salts d’aigua i els característics meandres d’alta muntanya, les aigüestortes o aigües tortuoses. Amb més de 200 llacs, és la zona lacustre més important dels Pirineus. Els desnivells orogràfics i la diferent orientació de les valls fan que hi hagi una gran diversitat d’espècies vegetals: s’hi observen boscos de freixe, àlber, faig, avet i pi roig. A les zones altes predominen les plantes resistents al fred. L’animal més representatiu és l’isard i és freqüent veure-hi el gall salvatge, el picot negre, el voltor, l’àguila reial i el trencalòs. Al parc hi ha un dels conjunts d’art romànic més importants d’Europa: la vall de Boí, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000.

11020102

Una superfície de 10.021 hectàrees (8.703 marítimes i 1.318 terrestres) forma el Parc Nacional de l’Arxipèlag de Cabrera, que comprèn les illes de Cabrera, Conillera i 15 petits illots. La costa protegida s’estén al llarg de 57 km, amb platges de sorra, cales i escarpats penya-segats. Al mar hi ha parets verticals de fins a 90 m i cavitats i coves que travessen els illots. La transparència i visibilitat de les aigües permeten observar un gran nombre d’algues i plantes. La més característica és la posidònia. La fauna marina està formada per centenars d’espècies, com ara meros, pops, morenes, dofins, catxalots i tortugues careta. Hi abunden els falcons, les àguiles pescadores i diferents classes de gavines. Entre la flora endèmica hi ha l’astràgal i l’hipèric balear. Al matollar, de tipus mediterrani, hi trobem el llentiscle, la savina, l’ullastre i el romaní. Aquesta parc fou creat el 1991.

11020103

El Parc Natural de Gata es troba en els termes municipals d’Almeria, Níjar i Carboneras. Comprèn la zona sud de la serra del cap de Gata, d’origen volcànic i impressionants penya-segats. Al parc hi ha explotacions salines, platges i dunes, a més d’una franja marítima protegida de 63 km de longitud. Entre la fauna hi trobem amfibis, rèptils, mamífers i aus estepàries i d’aiguamolls. Pel que fa a la flora, s’hi distingeixen els margallons, l’única palmera autòctona europea, i nombroses espècies endèmiques.

Comparteix-lo a les teves xarxes