ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

NAVIDAD 2010

  • Data d'emissió: 03/11/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (verticales)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 y 0,64 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales

Un dels temes més freqüents en la història de l’art ha estat el que concerneix al Nadal. Aquest esdeveniment apareix escenificat en l’art paleocristià. No obstant això, durant l’edat mitjana aquest fet hagiogràfic adquireix més rellevància i atenció entre els artistes. Aquesta tipologia iconogràfica ha servit d’estímul i de devoció i ha tingut un important ressò en les creences populars.

11120101

El naixement de Jesús ha transcendit totes les èpoques i expressions de l’art. No és estrany que el romànic, el gòtic, el Renaixement i el barroc donessin un doble sentit a la profusió d’imatges bíbliques i hagiogràfiques d’aquest moment de la vida de Jesús per impulsar el magne esdeveniment de la vinguda del Salvador entre els creients. Van recrear el fet religiós des d’una font d’inspiració estètica molt variada, ja sigui en pintura, escultura, arquitectura, música o literatura. Les creacions més grandioses van sorgir durant el Renaixement i el barroc, tot i que veurem representat el tema nadalenc, amb múltiples interpretacions, per artistes de segles posteriors i, fins i tot, actuals.

11120102

Així mateix, és possible que la Nativitat, en ser un moment bíblic simbòlicament alegre per als cristians gràcies al seu missatge de pau, hagi gaudit de més transcendència i simpatia entre els artistes plàstics d’Orient i Occident. Amb motiu d’aquesta festivitat, any rere any i de manera tradicional, Correus aporta una nota de colorisme a l’ocasió i emet segells amb què es recorda la festa de Nadal. Per a això, generalment, als segells hi plasma algunes de les obres més representatives del patrimoni artístic nacional o, fins i tot, composicions d’artistes actuals, com el cas que ens ocupa, amb obres del pintor J. Carrero, que interpreta el tema nadalenc de manera simbòlica. Són creacions singulars en pintura que mostren la inesgotable font d’imaginació que han desenvolupat els nostres artífexs al llarg del temps, basades en el tema de la pessebrística.

Comparteix-lo a les teves xarxes