ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

VALORES CÍVICOS

  • Data d'emissió: 11/02/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 1,00 y 2,00 €
  • Tiratge: Ilimitada para los dos valores postales
  • Dentat: 13 3/4

Amb el títol de la sèrie Valors cívics, es posen en circulació dos segells dedicats al Reciclatge i al Consum responsable, respectivament.

20220101

La frase “usar i llençar”, tan estesa durant les últimes dècades, podria ser substituïda per “usar i reciclar” i d’aquesta manera es promouria la reducció de deixalles i la reutilització dels materials usats. Reciclar consisteix a sotmetre un material ja utilitzat a un procés determinat perquè es pugui tornar a utilitzar.

20220102

L’acumulació de deixalles és un fet que preocupa cada cop més la humanitat, de manera que les Nacions Unides insta els governs, la indústria i els particulars a estimular el reciclatge, a activar l’ús de productes biodegradables i a desenvolupar sistemes de gestió de residus per evitar la contaminació que causen en el medi ambient. En l’àmbit individual, el reciclatge comença amb la separació dels envasos de la resta d’escombraries utilitzant diferents contenidors: de color blau per al paper i el cartró; de color groc per als envasos de plàstic i les llaunes; el verd clar per al vidre; i el verd fosc per a residus que no tenen cabuda en els grups anteriors, principalment matèria orgànica. Correus, igual que altres empreses i institucions, col•labora en la sostenibilitat del medi ambient amb la venda d’embalatges de material reciclable.


 

Per il•lustrar el segell s’ha utilitzat el símbol internacional del reciclatge, representat per tres fletxes en forma de triangle sense principi ni final. Al seu interior s’emmarquen diversos sobres de paper en un continuat procés de reciclatge.


 

Canviar els hàbits de consum, comprar el que de veritat és necessari i triar els productes més respectuosos amb el medi ambient són algunes de les reflexions que es plantegen quan parlem de consum responsable. Cada dia hi ha més veus que s’alcen a favor del reciclatge i tant les associacions ecologistes com les Nacions Unides fan una crida per diferenciar el consum necessari de l’excessiu, principalment als països industrialitzats. La responsabilitat també inclou la possibilitat que té el consumidor de triar entre els productes que se li ofereixen, i exigir el compliment de determinades garanties socials, ètiques, de solidaritat i de protecció del medi ambient.


 

Al segell hi podem llegir el lema ponle tope al consumo (posa límit al consum) i per dissenyar-lo s’han utilitzat conceptes abstractes tancats en un pot sota cadenat. Els dos segells han estat creats per l’estudi de Jesús Sánchez.

Comparteix-lo a les teves xarxes