ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EUROPA. LIBROS INFANTILES

  • Data d'emissió: 06/05/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,64 €
  • Tiratge: 320.000
  • Dentat: 13 3/4 (horizontal) 13 1/4 (vertical)

Com en anys anteriors, els operadors postals públics europeus que formen PostEurop posen en circulació la sèrie Europa amb un tema en comú, que aquesta vegada són els Llibres infantils.

20520101

Estimular la imaginació, ampliar el vocabulari, reconèixer les imatges i associar-les a les formes verbals són alguns dels objectius que es persegueixen amb els llibres dirigits als més petits de la casa. L’educació i la formació dels pobles passen inevitablement per la lectura infantil, que en l’últim segle ha acaparat l’atenció del món editorial i que compta amb una extensa producció literària.


 

Durant l’edat mitjana i el Renaixement els llibres per a nens es reduïen a sil•labaris i obres relacionades amb les faules en què els animals assumien el paper principal amb el suport d’imatges amb intenció moralitzadora. Al segle XVII comença a augmentar el nombre de textos relacionats amb la fantasia com a reflex dels contes de fades i de les llegendes transmesos oralment de generació en generació. El primer escriptor de contes moderns va ser el francès Charles Perrault, que el 1697 va publicar una col•lecció de contes que incloïa títols tan coneguts com El gat amb botes i Polzet, alguns recopilats de la tradició oral. Amb el pas dels anys, els llibres infantils van experimentar un auge cada vegada més gran i van aparèixer els relats d’aventures que s’endinsaven en mons imaginaris i desconeguts.


 

Ja al segle XIX sorgeixen molts autors que es dediquen, principalment, a la literatura infantil i juvenil. Els germans Grimm i Hans Christian Andersen són alguns dels escriptors de contes que van aparèixer a Europa. A Espanya, Saturnino Calleja destaca pel volum de publicacions. No obstant això, els llibres infantils i juvenils no aconsegueixen una gran difusió fins al segle XX, gràcies a la incorporació d’imatges alegres i coloristes que recreen les històries narrades.

 

El segell ha estat dissenyat pel pintor extremeny J. Carrero i, igual que la resta de valors emesos pels correus de PostEurop, participa en el concurs convocat entre els internautes per escollir el millor segell de la sèrie Europa, dedicada a difondre la cultura i la història dels pobles europeus.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes