ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

DÍA MUNDIAL DEL ALZHEIMER

  • Data d'emissió: 09/09/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: 315.000
  • Dentat: 13 ¾ (horizontal) 13 ¼ (vertical)

L’Organització Mundial de la Salut i la Federació Internacional de l’Alzheimer han declarat el 21 de setembre Dia Mundial de l’Alzheimer, un esdeveniment al qual s’adhereix la filatèlia amb l’emissió d’un segell commemoratiu.

20920101

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa, progressiva i irreversible, que causa la pèrdua de les neurones i el deteriorament de les facultats físiques i mentals d’aquelles persones que la pateixen. El nom prové del neuròleg alemany Alois Alzheimer, que va descobrir els símptomes que caracteritzen la malaltia l’any 1907. Al principi, la malaltia apareix lentament, amb pèrdues lleus de la memòria, pèrdua de la fluïdesa en el llenguatge verbal, problemes d’orientació, canvis bruscos d’humor i canvis clars de personalitat, entre altres signes, i va avançant progressivament fins que arriba a provocar la incapacitat total i la pèrdua de les facultats físiques i mentals, de manera que el pacient necessita atenció constant en la seva vida diària. Actualment no té cura, però sí hi ha tractaments que intenten reduir el grau de progressió de la malaltia i dels seus símptomes. El tractament, de caràcter pal•liatiu, s’estableix amb fàrmacs, ajuda psicològica i atenció personal.


 

Amb la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, d’una banda, es vol sol•licitar el suport i la solidaritat de les institucions i els organismes oficials perquè dediquin recursos específics a l’atenció de les persones amb aquesta malaltia, i també la creació de més centres especialitzats. D’altra banda, també es vol sensibilitzar la societat en general sobre aquest mal que afecta milions de persones a tot el món.


 

El segell ha estat dissenyat per l’estudi de Jesús Sánchez i, sota la llegenda Pensaments absents, Dia Mundial de l’Alzheimer, mostra un rostre difuminat i imprecís, com el cervell de la persona afectada per la malaltia.

Comparteix-lo a les teves xarxes