ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

FAUNA. Artimelia latreillei y Zygaena rhadamanthus

  • Data d'emissió: 20/01/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 35 x 24,5 mm. (horizontales)
  • Mida del full bloc: 177,5 x 86 mm. (horizontales)
  • Valor postal dels segells: 0,34 € (Artimelia latreillei) y 0,64 € (Zygaena rhadamanthus)
  • Tiratge: Ilimitada para los dos motivos
  • Dentat: 13 3/4

L’emissió de Fauna posa en circulació dues noves papallones: l’Artimelia latreillei i la Zygaena rhadamanthus. A cadascun dels dos segells podem veure la imatge d’una de les papallones.

30120101

L’Artimelia latreillei és una papallona de l’ordre dels lepidòpters, de la família Arctiidae i del gènere Ocnogyna. Aquesta papallona és un rar endemisme de la península Ibèrica i les seves colònies, tot i que estan repartides per una bona part de la geografia espanyola i portuguesa, estan molt aïllades geogràficament. Podem trobar-les tant a zones muntanyoses (situades fins als 1.500 – 1.800 m) com a zones baixes i litorals. Els mascles són actius durant el dia, fins i tot durant les hores de sol i calor més intensos. Amb el seu vol baix, erràtic i molt ràpid, busquen de manera activa i incansable les femelles que esperen al terra o a branques baixes. Són papallones molt actives i polífagues, que s’alimenten durant els mesos de maig i juny de fulles i de pètals de diverses espècies. La seva crisàlide, hibernant, és vermellosa, té forma de tonell i roman a terra protegida dins d’un lleuger capoll sedós. El segell, basat en una fotografia d’Enrique Aguilar Gil, reprodueix una femella de l’espècie que pertany a la col•lecció de l’entomòleg Tomás Latasa.

30120102

La Zygaena rhadamanthus també és una papallona de l’ordre dels lepidòpters, de la família dels zigènids i del gènere Zygaena, que tria com a hàbitat les zones àrides amb vegetació baixa, assolellades i arrecerades, compreses geogràficament entre el sud de Portugal, Espanya, tret de la part nord-occidental, i el sud de França. Aquestes papallones fan vols curts, de poca alçada i en línia recta,de flor en flor, entre maig i juliol. Pel que fa a la coloració de fons de les seves ales, presenten des d’un gris clar fins a un verd blavós fosc. Generalment, les ales posteriors són blaves. Les erugues hibernen i les podem trobar al costat de la seva planta nutrícia, a la qual solen fixar un capoll de color blanc quan es transformen en crisàlide. La Zygaena és una espècie molt polimorfa. Tant la imatge que reprodueix el segell com el mateix exemplar de papallona pertanyen al fotògraf i a la col•lecció de l’entomòleg que hem esmentat abans.

Comparteix-lo a les teves xarxes