ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

Cerámica española

  • Data d'emissió: 18/02/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontales)
  • Efectes en plec: 32
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: 320.000 sellos de cada motivo
  • Dentat: 13 3/4 (H) y 13 1/4 (V)

Els plecs d’aquesta emissió estan formats per tres tires de quatre segells que mostren peces de ceràmica espanyola pertanyents al Museo Ruiz de Luna de Talavera de la Reina. Aquests segells reprodueixen un tinter policromat i un càntir del segle XVIII, als quals s’afegeixen un plat i una àmfora, tots dos realitzats durant el segle XX.

30220101

El tinter policrom és una peça d’influència alcorina o de l’Alcora. És del segle XVIII, de color blanc, i presenta una abundant decoració vegetal que, juntament amb les pronunciades cantonades, li atorguen una aparença barroca. La seva iconografia també presenta elements propis de la ceràmica de l’Alcora i, concretament, de la del chaparro, a més del nom de la persona per a la qual va ser elaborat. Aquest tinter té quatre pous al voltant d’un pouet central. 

La decoració del càntir, també del segle XVIII, és de color blau de cobalt sobre fons blanc. És una peça de mida gran, ja que fa 0,53 cm d’alçada, la seva boca és acampanada, la base en anell i té dues nanses. La seva decoració mostra escenes de munteria i lluita entre animals, a més d’una notable presència vegetal, tant a les escenes com a la greca de les seves nanses.


 

El plat va ser elaborat per l’artista andalús Enrique Guijo i es va coure a la terrisseria de Talavera coneguda com a El Carmen de Niveiro. És del 1907 i representa el perfil d’un guerrer amb casc renaixentista, emmarcat per una greca i envoltat per dues figures femenines que sostenen dos corns de l’abundància. En la decoració hi trobem tons grocs i blaus. En una cartel•la apareix el nom de Talavera.


 

L’àmfora és de mostrari i va ser realitzada a la terrisseria de Ruiz de Luna el passat segle XX. És una peça de mida petita ja que servia per ser mostrada als clients. Presenta una abundant decoració a les dues cares. En una hi predominen tons blaus i grocs i a l’altra, blancs i blaus. També hi apareix el nom de Talavera i, de les seves nanses, destaquen unes figures antropomorfes adossades.


 

Les dades i les imatges han estat facilitades pel Museo de Cerámica Ruiz de Luna de Talavera.

Comparteix-lo a les teves xarxes