ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

EFEMÉRIDES

  • Data d'emissió: 07/04/2010
  • Procediment d'impressió: Huecograbado
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 2,49 €
  • Tiratge: 320.000
  • Dentat: 13 3/4 (horizontal) 13 1/4 (vertical)

Entre les Efemèrides que es commemoren l’any 2010 hi ha el Bicentenari de la independència de les repúbliques iberoamericanes, un llarg i complex procés de més de vint anys que va tenir com a resultat l’emancipació de les colònies americanes.

30420101

Les causes del procés independentista a l’Amèrica colonial van ser diferents en molts casos, però els precedents peninsulars estan en el buit de poder del govern d’Espanya durant la guerra de la Independència contra Napoleó i en la posada en marxa del constitucionalisme liberal espanyol.


 

Dos-cents anys més tard, els governs d’Espanya i de nou països iberoamericans han decidit commemorar l’emancipació amb un esperit de col•laboració i acompanyament i per això s’ha creat la Comissió Nacional per a la Commemoració del Bicentenari de la Independència de les Repúbliques Iberoamericanes. Amb aquesta iniciativa i, segons textos oficials, Espanya vol destacar que: “els països d’Amèrica continuen sent objectiu essencial de la seva política exterior, que no només es fa possible a través de l’acció del govern cap a la part central i sud de l’hemisferi, sinó que es complementa i es dinamitza amb institucions i organismes públics i privats que, com a part fonamental de la societat civil organitzada, tenen a Iberoamèrica un camp d’acció i reflexió comú. Un exemple en són les nombroses ONG, fundacions, societats, empreses, universitats i associacions que desenvolupen activitats orientades als pobles iberoamericans”.


 

Igualment, l’interès d’Espanya en la commemoració del bicentenari té en compte dos aspectes: d’una banda, el nombre d’immigrants de països americans que hi ha a Espanya i les nombroses col•lectivitats espanyoles a Iberoamèrica i, de l’altra, la presència de comunitats hispanes als Estats Units d’Amèrica que continuen unides a les seves arrels culturals i a la seva manera d’entendre la vida.
 

El disseny del segell recull una presentació de la unió dels pobles i el logotip creat per a la celebració del bicentenari, basat en els colors de les banderes iberoamericanes com a al•lusió a l’impuls de tots els països implicats.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes