ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

AÑO SANTO COMPOSTELANO. XACOBEO 2010

  • Data d'emissió: 13/05/2010
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Autoadhesivo fosforescente
  • Mida del segell: 28,8 x 40,9 mm. (vertical)
  • Efectes en plec: 25
  • Valor postal dels segells: 0,34 €
  • Tiratge: Ilimitada
  • Dentat: 13 3/4 (horizontal)

La celebració de l’Any Sant Compostel•là o Any Sant Xacobeo es commemora amb l’emissió del segell que reprodueix la silueta d’un pelegrí davant l’emblemàtica catedral de Santiago de Compostela.

30520101

L’Any Sant Compostel•là es va establir al segle XII i se celebra cada vegada que el 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume Apòstol, cau en diumenge. El culte al sant es va iniciar després que s’estengués la notícia que el sepulcre de l’apòstol s’havia trobat a la petita necròpolis romana de Campous sStellae. S’hi va construir una església i l’indret es va establir com a lloc de peregrinació per obtenir el perdó i la salvació eterna. Santiago de Compostela, igual que Roma i Jerusalem, és un dels llocs sants més importants de la cristiandat.


 

Durant l’edat mitjana el camí de Sant Jaume va ser un transmissor de cultura perquè el transitaven pelegrins procedents de tot Europa que van portar nous estils arquitectònics, artesanals i culturals. Al llarg del seu traçat es van fundar ciutats i pobles amb hospitals, monestirs, esglésies i fondes on es donava refugi als pelegrins, tractament als malalts i una mica de menjar per continuar el camí. A partir del segle XIV la ruta jacobea va caure en l’oblit i durant els segles posteriors molt pocs pelegrins es van arriscar a arribar fins a la ciutat de l’apòstol.


 

La catedral de Santiago de Compostela, d’estil romànic i planta de creu llatina, es va començar a construir el 1075 damunt les restes de l’anterior basílica i es va acabar al segle XII, per bé que ha passat per diferents reformes posteriors. A dins hi ha el cambril amb la imatge de l’apòstol recoberta de plata i pedres semiprecioses que, segons la tradició, tots els pelegrins han d’abraçar o tocar quan hi arriben.

 

Per la seva riquesa cultural i artística, el camí de Sant Jaume ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, Itinerari Cultural Europeu pel Consell d’Europa i ha rebut el títol honorífic de Carrer Major d’Europa. Des del Xacobeo 93 l’itinerari s’ha potenciat com un recurs turístic: s’han restaurat les rutes, s’han habilitat els albergs i s’ha senyalitzat el camí que cada any milers de pelegrins vinguts de tot el món recorren fins que arriben a la destinació final.
 

Comparteix-lo a les teves xarxes